İngiltere’de hastaneye yatan çocuk sayısı arttı, akıllara ‘mutasyonlu koronavirüs’ geldi

Yayın tarihi: 3 Ocak 2021 Pazar 2:09 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2021 Pazar 2:09 pm

Prof. Dr. Bengi Başer, İngiltere’de koronavirüse yakalanan çocukların hastaneye yatış oranlarının artmasının yeni koronavirüs türü kaynaklı olabileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz haftalarda daha hızlı yayılan yeni bir tür koronavirüsün tespit edildiği İngiltere’de 5 yaş ve altındaki çocukların hastane yatış oranları arttı.

Bu gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Kardiyolohg Prof. Dr. Bengi Başer, bu artışın okullardaki yaygın temas mı yoksa yeni varyanta mı bağlı olduğunun bilinmediğini ve tartışmaların devam ettiğini belirtti.

“REHAVETE KAPILMAYIN”

Öte yandan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğçe Tural Kara’da koronavirüsün çocuklar üzerindeki etkilerinin arttığını açıkladı. Çocuklarda 24 saatten uzun süren dirençli ateş ile karşılaştıklarını söyleyen Doç. Dr. Kara, bu tür hastalarda organ tutulumlarının meydana geldiğini belirtti. Ağırlaşan vakalarda çoklu organ yetmezliğine kadar gittiğini aktaran Doç Dr. Kara Son dönemde hastaneye yatış gerektirecek ağır tablolarla karşılaştıklarını ifade etti.

Doç. Dr. Kara, yaşı küçük olsa bile altta yatan ikincil hastalıklar nedeniyle ciddi bir yoğun bakım tedavisi görmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Her yaş grubunun maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Kara, “Rehavete kapılmayın” uyarısında bulundu.