İngiltere Başbakanı Rishi Sunak: Göçmen teknelerini durdurmak için yeni yasalar çıkaracağız

Yayın tarihi: 4 Ocak 2023 Çarşamba 10:02 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2023 Çarşamba 10:02 pm

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, ülkesinde yeni yılda yaptığı ilk konuşmada göçmenlerin teknelerini durdurmak için yeni yasalar çıkararak, yasa dışı yollardan ülkeye girenlerin sınır dışı edilmesi vaadinde bulundu.

İngiltere Başbakanı Sunak, yeni yılda vatandaşlarına seslendi. 2023’te yaptığı ilk konuşmasında Sunak, göçmenlerin teknelerini durdurmak için yeni yasalar çıkaracaklarını ve yasa dışı yollarla ülkeye girenlerin sınır dışı edileceklerini söyledi.

İngiltere’nin kraldan zengin başbakanı: Rishi Sunak

Sunak ülkesinin karşı karşıya olduğu çeşitli sorunlara ilişkin 5 vaatte bulunduğu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Öncelikle, yaşam maliyetini azaltmak ve insanlara mali güvence sağlamak için bu yıl enflasyonu yarıya indireceğiz. İkincisi, ülke çapında daha iyi ücretli işler ve fırsatlar yaratarak ekonomiyi büyüteceğiz. Üçüncüsü, kamu hizmetlerinin geleceğini güvence altına alabilmek için ulusal borcumuzun azaldığından emin olacağız. Dördüncüsü, İngiltere Ulusal Sağlık Sistemindeki (NHS) bekleme listelerini azaltacağız ve insanlar ihtiyaç duydukları bakımı daha çabuk alacak. Beşinci olarak, (Manş Denizi üzerinden gelen) küçük göçmen teknelerini durdurmak için yeni yasalar çıkaracağız ve bu ülkeye yasa dışı yollardan gelirseniz tutuklanıp hızla sınır dışı edilmenizi sağlayacağız”

RİSHİ SUNAK KİMDİR?

Rishi Sunak, Doğu Afrika’dan İngiltere’ye göç eden Hint asıllı ailenin çocuğu olarak 12 Mayıs 1980’de Southampton’da dünyaya geldi.

Ülkenin en eski ve seçkin okullarından Winchester Koleji’nde eğitim gören Sunak, daha sonra Oxford Üniversitesindeki Lincoln College’da ve ardından da Hint asıllı milyarder Narayana Murthy’nin kızı olan eşiyle tanıştığı ABD’deki Stanford Üniversitesi’nde eğitim aldı.

ABD’deki eğitiminin ardından yatırım bankası Goldman Sachs’ta analist olarak çalışmaya başlayan Sunak’ın siyasi hayatı ise ilk kez 2015’te Yorkshire bölgesindeki Richmond’dan Muhafazakar Parti Milletvekili seçilmesiyle başladı.