İndirim kararı bozuldu Ayşe Tuba Arslan’ın katiline ağırlaştırılmış müebbet!

Yayın tarihi: 23 Aralık 2022 Cuma 4:10 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2022 Cuma 4:10 pm

Eskişehir’de 45 yaşındaki eski eşi Ayşe Tuba Arslan’ı öldüren 52 yaşındaki Yalçın Özalpay’a ‘haksız tahrik’ gerekçesiyle 24 yıla düşüren istinaf mahkemesinin kararı Yargıtay’da bozuldu. Ankara İstinaf Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi’nde yeniden görülen davada mahkeme heyeti sanık Özalpay’ı ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Eskişehir’de 2 çocuk annesi Ayşe Tuba Arslan, boşandığı Yalçın Özalpay tarafından 2019’da başına defalarca satırla vurularak öldürüldü. Yapılan incelemede Ayşe Tuba Arslan’ın, 3 kez uzaklaştırma kararı aldığı eski eşi Yalçın Özalpay hakkında, 23 farklı dilekçe verdiği ortaya çıktı. Tutuklanan Özalpay hakkında, Eskişehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi ‘tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, iyi hal ve haksız tahrik indirimi uygulanmadı.

24 YILA DÜŞÜRÜLDÜ

Karara itiraz üzerine dosya Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi’ne taşındı. İstinaf, itiraz incelemesini duruşmalı yaptı ve savunmaların ardından sanık Yalçın Özalpay’ın suçu ‘haksız tahrik’ altında işlediğine hükmederek, yerel mahkemece verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasını 24 yıla düşürdü. Yargıtay, ise yerel mahkemenin verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını ‘haksız tahrik’ gerekçesiyle 24 yıla düşüren istinaf mahkemesinin kararını bozdu. Yargıtay, boşanma kararı kesinleştikten sonra önceye dayalı sadakat yükümlülüğünün ihlal edilmesine ilişkin iddiaların ‘haksız tahrik’ olarak değerlendirilemeyeceği belirtildi.

Ayşe Tuba Arslan’ı satırla öldüren eski eşine ağırlaştırılmış müebbet verildi

23 ŞİKAYET DİLEKÇESİ

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının içlerini biraz olsun rahatlattığını ifade eden baba Serdar Arslan ise şunları söyledi:

“Bir baba olarak çok büyük acı yaşadım. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. 23 şikayet dilekçemizden eğer birisi dikkate alınsaydı, kızım bugün belki de yaşıyor olabilirdi. Kızım tasarlanarak, takip edilerek, vahşice şehrin göbeğinde öldürüldü. Dağın başında değil, şehrin göbeğinde. Sözün bittiği yerdeyiz. Karar bizim için sevindirici. Bundan sonrası için caydırıcı bir karar olur inşallah. Kadınlarımız, kızlarımız öldürülmesin. Benim temennim, bu zihniyet, bu görüş ortadan kalksın. Kadınlarımız, kızlarımız sahipsiz bırakılmasın. Kadınlarımıza, kızlarımıza hoşgörüyle bakılsın. Onlar bizim canımız, onlar bizim kanımız, onlar bizim anamız, onlar bizim bacımız”