İnce’ye Saray’dan ilk yanıt: Türkiye’de medya özgürce görüşlerini yansıtmaktadır

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2020 Cumartesi 11:18 am - Güncelleme: 30 Mayıs 2020 Cumartesi 11:18 am

CHP’li Muharrem İnce’nin katıldığı canlı yayın programını terk etmesine ilişkin değerlendirme yapan Saray sözcüsü Fahrettin Altun, Türkiye’deki her medya kuruluşunun özgürce görüşlerini yansıtabildiğini öne sürdü.

CHP’nin eski Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Haber Global’de katıldığı programda sözü kesilip Erdoğan’ın konuşmasının verilmesi üzerine canlı yayını terk etmesinin yankıları sürüyor.

Muharrem İnce canlı yayını terk etti: Ben gururumla oynatmam

İnce’nin hareketi, Türkiye’de medyanın tek sesli hale getirilmesini de bir kez daha gündeme getirmiş oldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, İnce’nin Erdoğan hakkındaki sözlerine tepki göstererek, basının özgür olduğunu öne sürdü.

ALTUN: MEDYA KURULUŞLARI ÖZGÜRCE GÖRÜŞLERİNİ YANSITMAKTA, KISITLAMA OLMAMAKTA

Sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Altun, şöyle yazdı:

“Sayın Muharrem İnce’nin, bu akşam bir televizyon kanalında katıldığı programın Sayın Cumhurbaşkanımızın Fetih programında konuşma yaptığı dakikalara denk gelmesi üzerine yarıda kesilmesiyle ilgili sarf ettiği sözlere üzüntüyle şahit olduk.

Türkiye Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren her bir medya kuruluşu özgürce görüşlerini ve yayın tercihlerini yansıtmakta, yasal çerçeve içerisinde faaliyetlerine bir kısıtlama olmaksızın devam edebilmektedir. Sayın İnce’nin bu tavrı medya camiamıza da iftira mahiyeti taşımaktadır

Sayın İnce’nin, özel bir televizyon kanalının tamamen kendi hür iradesiyle belirlediği yayın tercihleri üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında haksız, mesnetsiz ve ağır ithamlarda bulunarak takındığı suçlayıcı tavır kabul edilemez.”

RTÜK ELİYLE MUHALİFLERİN SESİ KISILMAK İSTENİYOR

Öte yandan AKP iktidarının RTÜK eliyle kendisine yönelik muhalif sesleri susturmak istediği, bu yönde haber yapan yayın kuruluşlarını idari ve para cezasına çarptırdığı biliniyor. RTÜK’ün son birkaç ay içinde  TELE 1, Fox Tv ve Halk Tv’ye verdiği cezalar da büyük tepki çekmişti.

RTÜK’ün TELE1’e verdiği cezaya Yargı’dan durdurma kararı! Can Ataklı izleyicileriyle tekrar buluşuyor

RTÜK’ten yayın hürriyetine ceza!