RTÜK’ten yayın hürriyetine ceza!

Yayın tarihi: 16 Nisan 2020 Perşembe 1:07 am - Güncelleme: 16 Nisan 2020 Perşembe 2:33 pm

Özgür ve bağımsız gazetecilikle mücadele kapsamında RTÜK, Tele1’e yeni bir ceza kesti.

RTÜK’ün toplantısından Tele1’e yeni bir ceza çıktı. Can Ataklı, Gün Başlıyor programında şehit kavramının her geçen gün daha geniş kesimler için kullanılır hale gelmesini eleştirmişti. RTÜK, bu eleştiriyi, ” Toplumun milli ve manevi değerlerine saygısızlık” olarak değerlendirerek üst limitten yaptırım ve 3 kez program durdurma cezasına karar verdi.

Gün Başlıyor programı geçtiğimiz hafta da RTÜK tarafından bir hafta süreyle yayan yasağına mağruz kalmış ancak yarı yürütmeyi durdurmuştu.

Öte yandan FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ın 30, 31 Mart ve 1 Nisan 2020 tarihlerindeki koronavirüs gündemine ilişkin yorumları değerlendirildi. Kurul, Portakal’ın, ”Salgın hastalığa ilişkin pek çok tedbir alınmasına rağmen devlet yöneticilerini haksızca hedef aldığı” gerekçesi ile ”Toplumu kin ve düşmanlığa sevk ettiğine” hükmetti. FOX TV’ye üst limitten idari para cezası ve 3 kez program durdurma cezası verdi.

Kurul ayrıca, ”Şimdiki Zaman Siyaset” isimli programda yayın konuğu Ali Demirsoy’un dile getirdiği bazı sözlerin, insan onurunu zedeleyen ifadeler olduğuna karar vererek Halk TV’ye idari yaptırım cezası kesti.

Haber Global TV’ye de Program konuğu Berhan Şimşek’in yayında sigara yakması nedeniyle üst limitten idari para cezası verdi.