İmamoğlu’ndan Kurum’a ‘TOKİ’ göndermesi: Mağdurlar hesap sorar diye sokakta dolaşamaz

Yayın tarihi: 6 Mart 2024 Çarşamba 1:22 pm - Güncelleme: 6 Mart 2024 Çarşamba 3:59 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bunların İstanbul’u hiç bilmeyen, öğrenmeye de niyeti olmayan bir adayları var” diyerek nitelendirdiği AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum için, “TOKİ mağduru karşısına çıkar da hesap sorduğu hususlar olur diye sokakta dolaşamaz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bağcılar Sosyal Yaşam Merkezi’nin açılışında konuştu. Bağcılar ile ilgili çalışmalarını anlatan İmamoğlu, “Bağcılar aslında çok özel bir yer” dedi.

İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

-Milletin parasını millete vermekle ilgili bizimle kimse yarışamaz. Bu yeni bir kavram, yeni bir prensip. Yeni diyorum çünkü bize unutturdular. 2019’da ‘İmamoğlu sosyal destekleri kesecek’ yalanını söylemişlerdi. Bugün sus pus oldular hatta bizim politikalarımızı kendi projeleri gibi anlatıyorlar. Bizim projelerimizi ağızları dolu dolu anlatabilirler. Bizim projelerimiz zaten halka ait. Yürekleri yetiyorsa o günkü yalanları Bağcılar sokaklarında tekrar etsinler. Bir diyecekleri varsa yürekleri yetiyorsa gelsinler Bağcılar’da anne kart kullanan sadece Avcılar’da 32 bin 322 anneye söylesinler ne diyeceklerse. İmamoğlu sosyal desteği kesti desinler yürekleri yetiyorsa.

“SİSTEMİ TEMİZLEDİK”

-Biz milletin parasını millete verirken araya başka birilerinin girmesine, birilerinin nemalanmasına da izin vermiyoruz. Bizim bütçemiz çok bereketli. Bizim bütçemiz hijyenik, liyakatlı ahlaklı insanların elinde. Onların yarısı kadar bütçe kullandığımız halde misli misli fazla hizmet yapıyoruz. Vatandaşın halinden anlamadıkları için onların aklına gelmezdi. Bizden önce kreş yapsalardı halk süt dağıtsalardı nasıl yaparlardı. Araya birilerini koyarlar. Milletin parasını millete dağıtırken birilerini araya sokarlardı. Milletin parasıyla arasına kimseyi sokmuyoruz kardeşim.  Sosyal destekleri artırmakla kalmadık sistemi temizledik.

-Sosyal yardımları siyasi istismar olmaktan çıkarttık. Partili olmakla yardım almak arasında kurulan o niteliksiz, seviyesiz; milletimize, inancımıza, örf adetimize yakışmayan o bağı kestik atıık. ‘Ben sana yardımda bulunayım sen de bana oy ver’ anlayışını tarihe gömdük. Bu ülke ne çektiyse bizden olan bizden olmayan anlayışından çekti.

-İBB’nin desteğiyle Bağcılar’da iş bulmuş insan sayısı 10 bin 928 kişi. Hadi gelsin, anlatsınlar onlara bakalım, ‘Ekrem İmamoğlu şöyle yapıyor, böyle yapıyor’ diye. Bunlar vatandaşın karşısına da çıkamıyorlar. Bu işsiz yurttaşlarımız ekonomiyi batırmalarının kendisini işsiz bırakmalarının hesabını sorar diye dolaşamıyorlar, sokağa çıkamıyorlar. Çarşıya pazara gidemiyorlar. Ekrem İmamoğlu gidiyor, 5 senedir gidiyor. 5 senedir çıkmadı pazarlardan. Pazarcı esnafı beni seviyor.

Bir kiracı kiraları bu hale getiren politikaların hesabını sorar diye bunlar sokaktan kaçıyorlar. Bir emekli hesap sorar diye korkudan ortalıkta görünemiyorlar. Kapalı devre, kamera ve onlar.

MURAT KURUM’A TOKİ GÖNDERMESİ

-Bunların İstanbul’u hiç bilmeyen, öğrenmeye de niyeti olmayan bir adayları var. TOKİ mağduru karşısına çıkar da hesap sorduğu hususlar olur diye sokakta dolaşamaz. Bana diyolar ki ‘şöyle böyle’… Ben kimseye saygısızlık etmem. Acemi. Dersini çalışmamış keşke çalışmış olsa. İstanbullu ithal aday kabul etmez kardeşim, öyle atama aday kabul etmez.

KANAL İSTANBUL TEPKİSİ

Karşısına çıkıp Kanal İstanbul’u sorduğunda lafı eveleyip gevelemeyecek. Karşıysan karşıyım diyeceksin. Yok efendim ‘İstanbullunun gündeminde olmayan benim de gündemimde olmaz’ bırakın bu işleri. O kanal kimin gündeminde, bir kişinin gündeminde herkes biliyor. Kimin gündeminde olduğuna bakar mı o? Bakmaz. Vatandaşından uzak durandan bu şehre hayır gelmez. Bu ülkeye de hayır gelmez. Vatandaştan kaçak, oy veren vermeyen diye ayıran anlayışın yerine vatandaşa kucak açan, birlikte olan, seven, vatandaşla iç içe olan arasında tercih yapacaksınız, bu kadar net. Bu şehri imar, israf, ihanet batağına sürüklemek isteyenlere izin vermeyeceksiniz.

Melih Gökçek baltayı yine taşa vurdu! İmamoğlu’nu Kürtçe şarkının ‘uydurulmuş’ çevirisiyle hedef aldı

 

 

Kaynak: TELE1