İmamoğlu’ndan Kurum’a gaf göndermesi: Vallahi ne dediğini ben de anlamıyorum

Yayın tarihi: 4 Mart 2024 Pazartesi 5:27 pm - Güncelleme: 4 Mart 2024 Pazartesi 9:21 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Küçükçekmece Halk Buluşması’nda Erdoğan’ın bayram ikramiyesi olarak 10 bin lira vereceğini okuduğunu söyleyerek “Seyyanen zam konusunu atlatamaz. Zammı da verecek. 2 ikramiye ile bu işin içinden sıyrılamaz” dedi. İmamoğlu’ndan Kurum’un konuşmalarına ilişkin de “Vallahi ne dediğini ben de anlamıyorum. Dinlemek bile istemiyorum. Tuhaf konuşmalar yapıyor. O da kendine gülüyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu Küçükçekmece Halk Buluşması’nda açıklamalarda bulundu. AKP’li Cumhurbaşkanı’na emekliler üzerinden seslenen İmamoğlu, “Yük dediği emekliye okuduğum habere göre bayram ikramiyesi olarak 10 bin lira verecekmiş. Seyyanen zam konusunu atlatamaz. Zammı da verecek. 2 ikramiye ile bu işin içinden sıyrılamaz” dedi.

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’a da gafları üzerinden göndermede bulunan İmamoğlu, “Vallahi ne dediğini ben de anlamıyorum. Dinlemek bile istemiyorum. Tuhaf konuşmalar yapıyor. O da kendine gülüyor” sözlerini kullandı.

“BU MİLLETE EFELİK DEVRİ 29 EKİM 1923’TE BİTTİ”

İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Bir süre önce sizi oyla tehdit eden biri vardı değil mi? Ben ne dedim tehditlere aldırmayın dedim. Çünkü o sizden korkuyor. Ne oldu hemen sözleri değişti. Hizaya gelindi. Kamu yöneticisi bu milletin hizasında durmak zorundadır. Millete efelik yapmayacaksın. Bu millete efelik devri 29 Ekim 1923’te bitti. Bu millet kendisine efelik yapanı sevmez. Bu millet mutlaka haddini bildirir.

ERDOĞAN’A EMEKLİ ZAMMI TEPKİSİ: 2 İKRAMİYE İLE BU İŞİN İÇİNDEN SIYRILAMAZ

Hayat pahalılığı altında eziliyoruz. Başta emeklilerimiz olmak üzere sefalet altında eziliyoruz. Neymiş efendim 10 bin lira verirsek 1.9 trilyon yük olurmuş dedi. Bütçeye yük hep emeklilere verilince geliyor. Başka koşullarda aklına gelmiyor. Biz bu gerçekleri size anlattık. Niye anlatıyorum biliyor musunuz? Onları kendine getirmek için anlatıyorum. Bunları boş bıraktın mı sabah Ekrem İmamoğlu, öğlen İmamoğlu, akşam İmamoğlu. Ben de ona gerçek görevini hatırlatıyorum. Onun için emeklileri savundum. Böyle elinin tersiyle emeklilerin sıkıntılarını görmezden gelemezsin dedik. Bakın üç günde tavrı değişti. Yük dediği emekliye bayram ikramiyesi olarak 10 bin lira verecekmiş. Seyyanen zam konusunu atlatamaz. Zammı da verecek. 2 ikramiye ile bu işin içinden sıyrılamaz.

“NE BU İLÇELER İLÇESİNİ UNUTANLARI KABUL EDER”

Benim hayatım buralarda geçti. İsmini karıştırmayı bırakın, Küçükçekmece’yi mahalle mahalle bilirim. Ne bu ilçeler ilçesini unutanları kabul eder ne bu şehir ithal aday kabul eder. Hayatı buraya atanmış kendini bu şehre adamış yöneticiler ister.

Bazen işimiz engelleniyor, işimiz yapılmıyor. Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı projesini bitirdik. Yurtdışından çok önemli iki fon bulduk. Parayı bulduk. İşe başlamamız için bir imza lazım. Erdoğan’ın imzası lazım. O imzayı bir buçuk yıldır atmıyor. Bu millet o imzayı da attracak. 31 Mart’ta bize vereceğiniz oy katlanacak iki ay içinde o imzayı attıracaksınız.”

“Burası Küçükçekmece bilmeyen uğramasın” pankartını gören İmamoğlu, “Küçükçekmece ile Büyükçekmece’yi ayırt edemeyeni. Neyse o konuya girmeyelim” dedi.

“SEN KANAL İSTANBUL’U UNUT”

İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Desem ki bugün Kanal İstanbul’u yapalım hemen imzayı atar. Sen Kanal İstanbul’u unut. Böyle bir çevre düşmanı projeye millet evet demeyecek. Rakibimin cevabına gülüyorum. İstanbul’un gündeminde olmayan onunda gündeminde olmazmış. En doğru kurduğu uzun cümle de bu. Gündemi sen belirlemiyorsun ki. Madem öyle iddialısın çık kameraların karşısına Kanal İstanbul yapılmayacak de. Diyemez. Fikri hür vicdanı hür olmayanlar kendi gündemini belirleyemez. İstanbul’un gündemi hayat pahalılığı. Bakanları işlerinden koparıp İstanbul’a göndermeyin. Hepsi işlerini bıraktılar İstanbul’a dadandılar. Gidin asıl işlerinize bakın. Millet sizi İstanbul seçiminde Ekrem’in lehine çalışma yapsın diye seçmedi. Memleketi batırdılar. Millet size bu işleri düzeltin diye oy verdi. Daha kötü bir ekonomi ile karşı karşıyayız. Biz İstanbul için çalışmaya devam ediyoruz. Atom karınca gibi çalışıyoruz Kurduğunuz tuzakları teker teker bozduk.

MURAT KURUM’A: VALLAHİ NE DEDİĞİNİ BEN DE ANLAMIYORUM

Adayları ile ilgili fazla konuşmayacağım. Vallahi ne dediğini ben de anlamıyorum. Dinlemek bile istemiyorum. Tuhaf konuşmalar yapıyor. O da kendine gülüyor. Milletimiz notunu veriyor. Sonra seçimde o notu napacak mühre basacak. 31 Mart akşamı onlar notlarını görecek.”

Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a: Farkında olmadan Erdoğan eleştiriyor

Kaynak: TELE1