İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Cemal Canpolat tepkisi

Yayın tarihi: 12 Ekim 2023 Perşembe 12:06 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2023 Perşembe 12:23 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’ın, CHP kongresinde İBB’yi hedef alan CHP’li Cemal Canpolat açıklamalarında AKP grup toplantısında izletmesine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı için yapılan seçimleri kaybeden Cemal Canpolat’ın İBB’deki işe alımlarla ilgili iddiaları hakkında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Üslup açısından yaşanmaması gereken bir taz veya içerik yaşandı pazar günü. Bunlar yaşanıyor. Bizim partimizin demokrasisi yüksek seviyede gözetilen ve ortamların yaşandığı kongreleri oluyor. Burada da tabii kimsenin dilini kontrol etmek gibi bir şansımız yok. Bunlar olabiliyor. Varsa içerik olarak usulüne uygunsuz ya da kaldırılamayan meseleler muhtemeldir ki partimizin disiplin işlemlerinin yürütebileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“BUNA CUMHURBAŞKANI’NIN GRUP TOPLANTISINDA EŞLİK ETMESİNİ ÜZÜNTÜYLE KARŞILADIM”

İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile bir araya geldi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İmamoğlu, Canpolat’ın sözlerinin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AKP Grup Toplantısı’nda yayınlanmasına da değindi. İmamoğlu, “Rakibimiz zaten Ekrem İmamoğlu’na dönük, icraatlarına dönük, İstanbul’a kattıklarına dönük hiçbir eleştiri sayfası yok. Boş işlerle uğraşıp 4,5 yıldır Ekrem İmamoğlu’na muhalefet yapmaya bir çaba gösteriyorlar” dedi. İmamoğlu, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Buna sayın Cumhurbaşkanı’nın grup toplantısında eşlik etmesini üzüntüyle karşıladım. O da sayın Cumhurbaşkanı’nın ortaya koyduğu rejimin, sistemin bir karşılığı olsa gerek… Sayın Cumhurbaşkanı’nın o videoları izlemesinin yerine İstanbul’un meseleleri üzerine birçok konuyu benimle konuşmasını ve tartışmasını dilerdim. İstanbul sevgisi veya aşkı, İstanbul kongresinini bir kısım görüntülerini grup toplantısında yayınlamakla gösterilmez. Ben buradayım. Gelsinler ya da davet etsinler.”

CANPOLAT NE DEMİŞTİ?

Canpolat, İmamoğlu hakkında şunları söylemişti:

“Belediye başkanı olduktan sonra CHP örgütünü dışarıda bırakmayı kabul edemiyorum. CHP’lilerin başka partiler üzerinden işe girmesini içime sindiremiyorum. CHP’lilerin sadece ilçe seçimlerinde, mahalle seçimlerinde, delege seçimlerinde işe girdiğini sevinerek duyuyorum. CHP delegelerini sadece size oy vermek için işe aldığınız bir dönemi kabul edemiyorum. Sevgili delegeler, CHP’den istifa edip İYİ Parti üzerinden işe girme dönemi pazar gününden itibaren bitecektir.”

Özgür Çevik, İmamoğlu’nun ziyaretinde isim vermeden Canpolat’a cevap verdi: Duyguların kontrol edilemediği cümleler