İmamoğlu’ndan CHP’nin 100’üncü yıl programında ‘mutlak değişim’ vurgusu

Yayın tarihi: 9 Eylül 2023 Cumartesi 3:34 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2023 Cumartesi 4:49 pm

CHP’nin 100. yılı için düzenlenen programda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu mutlak değişim vurgusu yaptı, “İktidar olmayı başaramamışsak o sonucun bir ölçüde suçlusu da biziz demektir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin 100. yaşı için düzenlenen programda gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. “CHP, mutlak bir değişim göstermek zorundadır” diyen  “İktidar olmayı başaramamışsak o sonucun bir ölçüde suçlusu da biziz demektir” ifadesini de kullandı.

İmamoğlu’ndan bir tespit bir vaat: CHP değişecek Türkiye değişecek

‘YÜZLEŞMEK ZORUNDAYIZ’

İmamoğlu şu açıklamaları yaptı:

“Vatandaşımıza iktidarın değişebileceği inancını veremeyen bir muhalefetle ve ne yazık ki bunun ana unsuru olarak CHP ile giriyoruz cumhuriyetimizin ikinci yüz yıla. Bu, en kötü durum. Ben bu hali kabullenemiyorum, kabullenemeyiz de. Ülkemizin de partimizin de bundan daha fazlasını yapabileceğine inancım var. CHP değişirse Türkiye değişir, buna inanıyorum. CHP’nin bu duruma katkısıyla hep birlikte yüzleşmek zorundayız.

‘DEĞİŞİMİN İKİ BOYUTU’

CHP değişiminin iki ekseni, iki ana boyutu olmalı. Hem vizyonu hem işleyişi değişmeli. İşleyişin nasıl olması gerektiğine yönelik düşüncelerimi parti içi toplantılarda tartışabilirim. Değişimin CHP’yi dünya ölçeğinde küresel seviyede saygın ve güçlü bir parti haline getirmek olmalıdır. CHP’nin böyle iddialı bir vizyonu ortaya koyma sorumluluğu vardır. Gelir dağılımını kökten değiştirerek yetenekli insanlara adil bir fırsat sunmak olmalıdır. 1923’lerin CHP’si dünyanın tüm mazlum milletleri için ilham kaynağı olmuştur. Bunu tekrar etmeliyiz. Yalnızca kamu aklı ve bilimi yeniden kalkınmanın motor güç ilan etmeliyiz. Biz bu gidişe dur demezsek CHP’nin yeni misyonu bu tekerrüre son vermezse dünyanın ilerleyen ülkelerine bir daha yetişemeyiz. CHP, bu tekerrüre bir son vermek için mutlak bir değişim göstermek zorundadır.

İmamoğlu’ndan 39 ilçe için ‘tam yetki’ talebi

‘BENİM PARTİM KAPSAYICI BİR PARTİ OLARAK GÖRÜLMÜYOR’

Vatandaşlarla sıklıkla temas içerisindeyim. Ne yazık ki benim partim yeterince kapsayıcı, icracı ve reformcu bir parti olarak görülmüyor. 1950’den beri iktidar olamadığımızdan, 1980’den beri de kendimizi yenileyemediğimizden vatandaşlarımızın önemli bir kısmı, bizim icracı bir kadroya sahip olmadığını düşünüyor. Nerede eksiğimiz var bizim? Vatandaşlarımızın ne yazık ki çok az konuda ‘CHP bu işi daha iyi yapar’ dediğini görüyoruz. Sosyolojik olarak vatandaşları sınıflandırıp, ‘Bu bizim hatamız değil ki canım’ diyemeyiz. Vatandaşların karşısına daha farklı bir vizyonla çıkmalıyız.

‘HERKES MİLLETİN FERASETİNE GÜVENMELİ’

Başaramadığımız için bize kızıyorlar. Herkes milletimizin ferasetine güvenmelidir. Bu aziz millet Türkiye’yi daha adil ve güçlü kılacağına inandığı bir muhalefeti desteklemeye hazırdır. Zengin olmayanın gücü olmaz, doğru. Ama adaleti olmayanın gücü de zulme çıkar. Bu nedenle vazgeçilmez olan eşit yurttaşlıktır, eşit hissedarlıktır. İnsanlarımızın beklentilerini ve taleplerini sorgulamayan, kulağını millete vermeyen, kendi doğrusunu millete dayatan politika yapma alışkanlığını değiştirmek zorundayız.”

‘BİR VAADİM BİR TESPİTİM VAR’

İmamoğlu sözlerini şöyle tamamladı: Benim bir vaadim var bir de tespitim. Tespitim CHP değişirse, Türkiye değişir. Vaadim de net: CHP değişecek, Türkiye değişecek.”

Ekrem İmamoğlu kararını açıkladı!