İmamoğlu’ndan Bakan Ersoy’a: Buranın bir tane sahibi var

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2023 Cumartesi 3:20 pm - Güncelleme: 19 Ağustos 2023 Cumartesi 3:20 pm

Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Hacı Bektaş-ı Veli anma etkinliklerinin gelecek yıldan itibaren 16 Ağustos’ta düzenleneceği sözlerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘ndan yanıt geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 60’ıncı Ulusal, 34’üncü Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anma Etkinlikleri kapsamında Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine gelerek ilçede İBB’nin iştirak şirketi olan KİPTAŞ’ın yürüttüğü Mihmandar Projesi’ni inceledi.

İmamoğlu, “Projeyi bir sosyal proje olarak da tasarladık. Çünkü içinde kreşi, aşevi olan, aynı zamanda kendi döner sermayesiyle yine Hacıbektaş’a hizmet sunan da bir yapıya dönüştürdük burayı. Yani KİPTAŞ yine çok manevi bir işe imza atacak ve buradan bence manen de madden de kazanım elde etmiş olacak” dedi.

İmamoğlu: İstanbul yolculuğumuz kesindir

‘SİZ KENARDA DURUN, BİZ YAPACAĞIZ DEDİĞİNİZ AN KAOSU VAR EDERSİNİZ’

Bir gazetecinin, “Turizm Bakanımız buradaki etkinliklerin 2024’te 16 Ağustos’ta yapılacağını ve birleştirileceğini söylemişti. Siz bunu nasıl karşılıyorsunuz?” sorusu üzerine İmamoğlu, şunları dedi:

“Birleşmenin kötüsü olmaz. Sadece birleşmenin usulüne ve üslubuna bakmak lazım. Burada bugün de ziyaret ettiğim bir dernekle ki dün de belediye başkanımız 60’ıncı yılını kutladıkları ve anma etkinliklerini ifade ettikleri bir tören düzenlediler. 60 yıldır etkinliği düzenleyen buranın insanları Alevi Bektaşi kültürünü yaşatan milyonlarca insanımızı, eğer işin odağına, merkezine koyarsanız gelsin, bu etkinlikte Turizm Bakanlığı da birleşsin İstanbul Büyükşehir Belediyesi de birleşsin. Ama buranın bir tane sahibi var. O da başta Hacı Bektaş-ı Veli’nin sevenleri, yarenleri ve Alevi Bektaşi kültürünün temsilcileri, kurum kuruluşları, belediyesi… Onların önderliğinde onlara yol veren, destek veren, katkı sunan bir kurumlar biçiminde eğer Kültür Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve diğer bütün kurum kuruluşlar, destek olacak bir biçimde olduğu takdirde muazzam bir şey olur. Ben Sayın Bakanı alkışlarım. Ama siz kenarda durun, bunu biz yapacağız, dediğiniz an burada başka bir kritik tartışmayı ve kaosu var edersiniz. Umuyorum ki böyle bir düşünce akıllarında yoktur. Birleşme buluşma derken tam da Hacı Bektaş-ı Veli’nin kültürüne ve dünyaya bıraktığı felsefeye, mesajlara uygun bir birleşmeyi, buluşmayı tasarlıyorlar. Eğer öyle bir şey tasarlanıyorsa ben şimdiden sayın bakanı tebrik ederim. Umuyorum 2024’te hem birlikte öyle bir buluşmayı burada yaşarız. El ele, kol kola, omuz omuza. Bir olmak, iri olmak, diri olmak.”

CHP’deki ‘değişimciler’ İmamoğlu’nun İstanbul kararını anlattı