İmamoğlu’ndan aday açıklaması! “Yıl bitmeden açıklanacak”

Yayın tarihi: 22 Aralık 2023 Cuma 5:19 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2023 Cuma 5:19 pm

Yerel seçimlere sayılı günler kalırken, siyasi partiler adaylarını açıklamaya başladı. İmamoğlu, gazetecilerin “CHP, İstanbul adaylarını ne zaman açıklayacak?” sorusuna yanıt verdi.

Yerel seçimler 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak ve dört aydan daha az bir süre kaldı. Seçimler öncesinde siyasi partiler adaylarını açıklamaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’li İstanbul ilçe belediye başkan adaylarının yıl bitmeden açıklayacaklarını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Pendik ve Fatih belediye başkan adaylarının açıklanmasını hatırlatan gazeteciler, İstanbul’daki diğer adayların ne zaman açıklanacağını sordu. Basın mensuplarının sorusuna yanıt veren İmamoğlu, şunları söyledi:

“Hem genel merkezimizde hem İstanbul İl Başkanlığımızda ve elbetteki bizim büyükşehir belediyemiz olarak geçirdiğimiz 4.5-5 yıldaki deneyimlerimizi de aktardığımız çalışma merkezleri var. Bu anlamda çok hassas ilerlendiğini biliyorum.

Dün itibariyle de Parti Meclisimizin takdiriyle İstanbul’da Fatih’te Mahir Polat arkadaşımız, Pendik’te de Tarık Balyalı arkadaşımız adaylığa layık görüldüler. Kendilerine başarılar diliyorum.

Umut ederim ki çok geçmeden, yıl bitmeden, bu 3 ayın en güçlü şekliyle kampanyada değerlendirildiği ki; bu anlamda CHP’nin yönetmediği ama çok büyük nüfusa sahip ilçeleri de ayrıca çok önemsiyorum. Hızlıca adaylar belirlenir.

Bu yönde çalışmaların sürdüğünü biliyorum. Bu hassasiyetle süreci yöneten bütün kurumlarımıza, il başkanlığımıza, Parti Meclisimize ve elbette ki çok kıymetli Genel Başkanımız sayın Özgür Özel’e İstanbul adına teşekkür ediyorum.”

İmamoğlu duyurdu: Bugün hesaplara yatıyor

 

Kaynak: TELE1