İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun ardından PM’yi işaret etti

Yayın tarihi: 13 Eylül 2023 Çarşamba 1:06 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2023 Çarşamba 1:06 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2024 Yerel Seçimi’nde de aday olarak kendisini göstermesinin ardından adaylığın kesinleşmesi için CHP Parti Meclisi’nde onaylanması gerektiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 2024 Yerel Seçimi’nde İBB Başkan adayı olarak gösterileceğinin açıklanması hakkında, “Değerli bir açıklamadır. Olumludur” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, adaylığının kesinleşmesi için CHP Parti Meclisi’nden karar çıkması gerektiğini hatırlattı.

“AKŞENER’İN KAPIYI KAPATTIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Ekrem İmamoğlu’na İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 81 ilde kendi adaylarını çıkartacağı açıklaması hatırlatılarak yerel seçimde ittifaka kapıyı kapattığı yönündeki ifadeler hakkındaki görüşleri de soruldu.

İmamoğlu, Meral Akşener’in ittifaka kapıyı kapattığını düşünmediğini ifade etti.

İmamoğlu, “Sayın Akşener’in Ben açıklamalarını ilgiyle takip ediyorum. Ben Türkiye’nin geleceğine dair hele hele İstanbul’un geleceği için -ki İstanbul sadece bir yerel seçim değildir- diyaloğun kapalı olacağını düşünmüyorum. Kapıları kapattı görüşüne katılmıyorum” şeklinde konuştu.

İmamoğlu kendisini taklit eden stand-upçı’yı paylaştı