İmamoğlu ‘Hesabı sorulmalı’ dedi Süper Kupa önerisi açıkladı

Yayın tarihi: 30 Aralık 2023 Cumartesi 3:34 pm - Güncelleme: 30 Aralık 2023 Cumartesi 5:32 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun Süper Kupa krizi sonrası yaptığı “Bayrağını al Beşiktaş’a gel” çağrısı karşılık buldu. Beşiktaş Meydanı doldu. İmamoğlu Süper Kupa için “Bu kararı kim verdi, hesabı sorulmalı” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş’ta Barbaros Meydanı açılışında konuştu. Açılış töreninde İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır İstiklal Marşı’nı okundu.

İmamoğlu konuşmasında, Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Türkiye Süper Kupa finalinin Mustafa Kemal Atatürk fotoğraflı poster ve tişörtlere izin verilmemesi nedeniyle iptal edilmesine tepki gösterdi İmamoğlu, “Yönetici akıl her kritik olaydan sonra kaybolur. Ses bile çıkarmıyorlar. Yarın sizi suçlarlarsa şaşırmayın Bu kararı kim verdi, bunun hesabı sorulmalı” dedi.

İmamoğlu Süper Kupa için de “O kupa maçı artık oynanmasın. Millet bu anıyı unutmayacak. O kupayı ikiye bölün birisi Galatasaray Müze’sinde birisi de Fenerbahçe Müze’sinde” ifadesini kullandı.

Bu arada törene katılan vatandaşlar sık sık “Mustafa Kemal’in askerleyiz” sloganı attı.

Süper Kupa paylaşımına ‘dini aşağılama’dan gözaltı

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başlar şu şekilde;

Ne güzel sizlerle birlikte burada olmak ve hiç olmayan meydanın keyfini burada sizlerle yaşamak. Beşiktaş meydanı, meydan değildi. Pırıl pırıl bir meydan oluştu. Bu meydan şu an simgeleriyle de çok güzel bir yer.

‘HESABI SORULMALI’

Bu kararı kim verdi, niçin oraya gidildi? Bunun sorgulanması lazım. Hangi detayları hesaba katmadılar. Ülkedeki yönetici akıl böyle kritik olaylardan sonra ortadan kayboluyorlar. Bunlar yarın bayraklarıyla buraya gelenleri suçlarlarsa şaşırmayın Bu kararı kim verdi, niçin oraya gidildi? Bunun sorgulanması lazım. Bunun hesabı sorulmalı.

‘HİÇBİR ÜLKE YOK Kİ ÇATIR ÇUTUR VATANDAŞLIK SATSIN’

Bu memleket, ne yazık ki düştüğü ekonomik durum yüzünden itibarlı bir dış politika yönetme marifetlerini kaybetmiştir. Dünyada hiçbir ülke yok ki çatır çutur vatandaşlık satsın.

‘SİZ YAS İLAN EDİYORSUNUZ ONLAR ATATÜRK FOTOĞRAFINA TAHAMMÜL EDEMİYOR’

Gönül birliğimizi çok güçlü kılmalıyız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Mustafa Kemal Atatürk her zaman kazanır, her zaman milletine kazandırır. Bir ülkenin kralının ölümüne milli yas ilan ediyorsunuz ama o ülke Atattürk’ün fotoğrafına bile tahammül edemiyor. İtibar çok önemlidir. Lafla iş olmaz.

‘İTİBAR DEMOKRASİDİR. TAYFUN KAHRAMAN, CAN ATALAY BOŞUNA HAPİS YATMAYACAK’

İtibar nedir biliyor musunuz? Çalışacaksınız, üreteceksiniz, liyakata göre görev vereceksiniz. Demokrasiniz, adalet sisteminiz güçlü olacak. Boşuna Tayfun Kahraman, Can Atalay hapis yatmayacak.

‘İSTANBUL’DA FETRET DEVRİ 2019’DA KAPANDI’

Fetret devri İstanbul’da 2019 yılında kapandı, yatırım ve atılım dönemi başladı. Halkçı, demokrat, milletini seven, devletini koruyan ve güçlendiren bir anlayışla yolumuza devam ediiyoruz

‘O KUPAYI İKİYE BÖLÜN’

Bir öneri yapayım, o kupa maçı artık oynanmasın. Millet bu anıyı unutmayacak. O kupayı ikiye bölün birisi Galatasaray Müze’sinde birisi de Fenerbahçe Müze’sinde. İlelebet dostluk içinde yaşsın. Ama bir şölen yapın. O şölenin yeri de Beşiktaş’taki Dolmabahçe Sattı olsun İnönü Stadı olsun. Üç takımın bütün Türkiye’nin takımlarını davet ettiği bir spor şöleni olsun.”

Ali Yerlikaya’nın Atatürk paylaşımı AKP’li Ünal’ı rahatsız etti

TFF Başkanı Büyükekşi: Denk mi geldi denk mi getirildi, bilemedim

 

Kaynak: TELE1