İmamoğlu İstanbulluları Saraçhane’ye davet etti!

Yayın tarihi: 14 Aralık 2022 Çarşamba 2:41 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2022 Çarşamba 6:02 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar açıklandı. Karar açıklanmadan önce İstanbulluları Saraçhane’ye davet eden İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Kılıçdaroğlu, Almanya’daki tüm randevularını iptal edip İstanbul’a doğru yola çıkarken, Akşener Saraçhane’de İmamoğlu’nun yanında bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçe gösterilerek yargılandığı davada karar açıklandı. İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

HALKI SAAT 16.00’DA SARAÇHANE’YE DAVET ETTİ

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile halkı saat 16.00’da İBB’nin Saraçhane’deki binasının önüne davet etti.

İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum.”

İstanbul’un iradesi yargılanıyor! Duruşmaya ara verildi

İLK YANIT AKŞENER’DEN GELDİ

İmamoğlu’nun çağrısına siyaset camiasından ilk yanıt Akşener’den geldi. Akşener otomobilinden fotoğraf paylaşarak Ankara’dan İstanbul’a doğru hareket ettiğini söyledi. Akşener, paylaşımına “Ankara’dan yola çıktım, Saraçhane’de görüşürüz.” notunu düştü.

KAFTANCIOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Akşener’in ardından sosyal medyada paylaşım yaptı. İmamoğlu’nun çağrısına yanıt veren Kaftancıoğlu parti teşkilatlarıyla İBB’nin Saraçhane’deki binasının önünde olacaklarını belirtti. Kaftancıoğlu, “Örgütümüz ve İstanbulluları Saraçhane’ye bekliyoruz” ifadesini kullandı.

TİP DE SARAÇHANE’DE OLACAK

Türkiye İşçi Partisi de İmamoğlu’nun çağrısına kayıtsız kalmadı. Partiden yapılan açıklamada, “İstanbul İl Örgütümüz halk iradesine sahip çıkmak ve dayanışmamızı göstermek için bugün 16.00’da Saraçhane’de olacak.” denildi.

BABACAN DA DESTEK VERDİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da sosyal medyadan İmamoğlu’na destek verdi. Babacan, “Siyasi yargı kararlarıyla milli iradenin engellenemeyeceğini en iyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilmesi gerekir. İBB Başkanı Sayın İmamoğlu ile ilgili yargıdan adil bir karar bekliyoruz.” dedi.

METRO İSTANBUL’DAN DUYURU

İmamoğlu’nun çağrısı ardından Metro İstanbul’daki seferler sıklaştırıldı. Metro İstanbul’un resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Saraçhane‘de 16.00’da gerçekleşecek buluşma sebebiyle oluşan yolcu yoğunluğu nedeniyle M1, M2, M4, M5, M7, T1, T4 ve T5 hatlarımızda seferlerimiz sıklaştırılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

İNCE’DEN MEMLEKET PARTİSİ’NE ÇAĞRI: SARAÇHANE’YE DAVET EDİYORUM

Muharrem İnce Memleket Partisi teşkilatlarına Ekrem İmamoğlu’na destek çağrısında bulundu. İnce, “Yargının siyasi talimat ile hareket etmesini ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik siyasi yasak talebini kabul etmiyoruz. İstanbul’daki tüm Memleket Partilileri Saraçhane’ye gitmeye ve bu demokrasi mücadelesine ortak olmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

HALK SARAÇHANE’YE AKIN ETTİ

İmamoğlu’nun çağrısının ardından binlerce İstanbullu İBB’nin Saraçhane’deki binasının önüne geldi. İradesine sahip çıkmak için Saraçhane’ye gelen vatandaşlar, “Hak, hukuk, adalet” sloganları atarak İmamoğlu’na destek verdi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN İMAMOĞLU’NA TELEFON

Almanya’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu telefonla aradı. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na destek dileklerini ileterek moral verdi.

SARIGÜL DE İSTANBUL’A HAREKET ETTİ

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül de İmamoğlu destek verdi. Sarıgül Bilecik’ten İstanbul’a hareket ettiğini belirerek şunları söyledi: “Almanya’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu telefonla aradı. Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’na destek dileklerini ileterek moral verdi. Bu mesele demokrasi meselesidir. Milli iradeye sahip çıkma meselesidir. TDP İstanbul İl teşkilatı ve partililerimiz Saraçhane’de olacak. Ben de Bilecik’ten İstanbul’a doğru hareket halindeyim.”

DAVUTOĞLU: ADALETSİZLİĞİN KARŞISINDAYIZ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “adaletsizliğin karşısındayız” diyerek İmamoğlu’na destek verdi.

Davutoğlu, sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı: “İstanbul’da millet iradesiyle seçilen Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu’nu arayarak yanında olduğumuzu bir kez daha vurguladım. Siyasi amaçla yapılan yargılamanın ve adaletsizliğin karşısındayız.”

KILIÇDAROĞLU TÜRKİYE’YE DÖNÜYOR

Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’na destek için Almanya’daki tüm görüşmelerini iptal ederek Türkiye’ye dönme kararı aldı.

HÜSEYİN BAŞ: ÇALMADI, YOLSUZLUK YAPMADI, HUKUĞA TECAVÜZ ETMEDİ

Bağımsız Türkiye Partisi Hüseyin Baş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Ekrem İmamoğlu’na destek verdi.

Baş şunları söyledi: “Çalmadı, yolsuzluk yapmadı, insanların hukuklarına tecavüz etmedi, milletin malını babasının malı gibi kullanmadı. İstanbulludan aldığı yetkiyle İstanbul’a hizmet etti. Bu yetkiyi gasbetmeye kimsenin hakkı yoktur. Sayın @ekrem_imamoglu’nun yanındayız.”

İMAMOĞLU’NA HAPİS CEZASI

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi, Ekrem İmamoğlu hakkında kararını açıkladı. İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

MANSUR YAVAŞ: DAİMA YAN YANA OLACAĞIZ

Mansur Yavaş sosyal medyada İmamoğlu’na destek mesajı paylaştı. Mesajda şu ifadeler yer aldı: “Bugün alınan karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir siyasi çıkarın, halkımızın iradesinden üstün olmasını kabul etmiyoruz. El ele çıktığımız bu yolda biz daima doğrudan yana olacağız Başkanım.”