İmamoğlu: 5 senedir didik didik ettiler bir şey bulamadılar, şimdi leke atmaya çalışıyorlar

Yayın tarihi: 25 Mart 2024 Pazartesi 4:45 pm - Güncelleme: 25 Mart 2024 Pazartesi 5:56 pm

Haber: Ceren Ural

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla’da vatandaşlarla bir araya geldi. 17 bakanın Cumhur İttifakı’nın Adayı Murat Kurum’a oy istemesine tepki gösteren İmamoğlu, yurttaşlara “Bu 17 bakan artı aday, artı Cumhurbaşkanı… 17+2. Bunlara misafirperverliğe hazır mıyız? Onları İstanbul’da tarihi bir oy farkıyla mutlu edip Ankara’ya işlerinin başına yollayacak mıyız? diye seslendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin Adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde kentteki mitinglerine devam ediyor.

İmamoğlu, bugün ‘Tuzla Halk Buluşması’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Programda halka seslenen İmamoğlu, iktidarın Cumhur İttifakı’nın Adayı Murat Kurum için 17 bakanı İstanbul’da sahaya sürmesine bir kez daha sert tepki gösterdi.

“Bu yapılan mertliğe sığmaz” diyen İmamoğlu, “Haziran’da hep beraber ağırladık mı kendisini? Hem de 806 bin kez öyle değil mi? Ee bu sene daha fazlasıyla ağırlarız, daha fazlasıyla mutlu ederiz” dedi.

İBB hakkında yürütülen soruşturmalara da değinen İmamoğlu, “Bizden önceki 5 sene bu şehrin her kurumuna 140 kez geldiler. Bizim dönemimizde tam 1019 kez. 20 senedir hiç gelmedikleri kurumları dolaştılar. 5 sene mercekle baktınız. Aşağıdan baktınız olmadı, yukarıdan baktınız olmadı. Didik didik ettiniz, her tarafından çekiştirdiniz. Mahkemelere verdiniz. Hapis cezası bile verdiniz. Baktılar gene olmuyor 1 hafta kala Ekrem’e leke atmaya çalışıyorlar. Kumpasla, yalanla leke atmaya kalkıyorlar. Sizler burada çocuklarımız, annelerimize bakarak söyleyeyim: Allah şahit, Ramazan ayında söylüyorum, onlar leke atsınlar, toz kadar konmaz toz. ” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

-Biliyorsunuz İstanbul’da Cumhur İttifakı’nın bir adayı var. Ankara’dan İstanbul’a kabine neden toplandı geldi, anlayan var mı? Az değil 17 kişi. 17 bakanın buraya gelmesinin şöyle bir tarafı var: Demek ki dersine çalışmayan acemi rakibimizi o kadar zayıf görmüşler ki hep beraber toplanalım gidelim yardımcı olalım demişler. Hoş gelmişler, sefa gelmişler. Dükkan dükkan geziyorlar. İzlediniz mi televizyonlarda. Tek başına gelmediler. Daha yeni 10 ay önce milletimiz oy verdi seçildi. Herkesin Cumhurbaşkanı. Ama sayın Cumhurbaşkanı da İstanbul’a geldi. Ee hoş geldi, sefa geldi. Biz misafirperveriz. Biz insan ağırlamayı biliriz. İstanbullu misafirperverdir. 23 Haziran’da hep beraber ağırladık mı kendisini? Hem de 806 bin kez öyle değil mi? Ee bu sene daha fazlasıyla ağırlarız, daha fazlasıyla mutlu ederiz.

“VİCDANA SIĞMAZ”

-Burada başka bir şey var. Ben buradan İstanbul’da dükkan dükkan, pazar pazar gezip oy isteyen bakanlara bir çift lafım var: Bir, devletin işini bırakıp buraya neden geldiniz. Memleketin etrafında bir sürü sorun var öyle değil mi? İsrail’de büyük bir insan kıyımı var, Rusya’da terör saldırısı var, her yer de terörü kınıyoruz. Öbür tarafta dış ilişkiler konusunda birçok gündem var Sayın Bakan burada. İçişleri Bakanı… Seçimin güvenliğinden sorumlusun ama dükkan dükkan oy istiyorsun. Bu vicdana sığar mı, sığmaz.

“AYIP EDİYORLAR, YANLIŞ YAPIYORLAR”

-Ee Adalet Bakanı… Bu ülkeye adalet lazım mı? Millet adalet en sıkıntılı hat diyor mu, diyor. Ama sen yine dükkan dükkan, pazar pazar gezip oy istiyorsun. Bakanlar atanmış, atanmış bakanlar aynı zamanda bir memur gibi. Yani bu şekilde siyaset yapamazlar, yapmamalılar. Olmaz. Devletin, bürokrasinin belli kademeleri bu işe girmemeli. Ayıp ediyorlar, yanlış yapıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanının da bu işin içine girmemesi gerekiyor.

“BU YAPILANLAR MERTLİĞE SIĞMAZ”

-Bir polis kardeşimiz, İçişleri Bakanı’ndan 3600 ek gösterge bekliyor. Birine dese ki, eşi olduğunu da bilmese… Ben Cumhur İttifakı’n adayına oy istiyorum. Eşi demez mi ona ‘Sen git önce polisin ek gösterge sorununu düzelt’. Demez mi, der. Yapılan bu işler devletin düzenini zedeliyor. Tabii bu yaptıkları mertliğe sığmaz. Bu 17 bakan, artı aday, artı Cumhurbaşkanı… 17 artı 2. Bunlara misafirperverliğe hazır mıyız. Onları İstanbul’da tarihi bir oy farkıyla mutlu edip Ankara’ya işlerinin başına yollayacak mıyız? (Kalabalıktan evet sesleri).

“5 SENE SORUŞTURDULAR, DİDİK DİDİK ETTİLER, BİR ŞEY BULAMADILAR”

-Bu kardeşinizi 5 senedir soruşturdular. Teftiş yolladılar, müfettiş yolladılar. Ne yaptılar? Ekrem İmamoğlu’nun bin 19 kez soruşturdular. (Kalabalıktan yuhalama sesleri) Hayır yuh yok. Yollasınlar başımızın üstüne. Bizi teftiş edecekler bunlardan rahatsız değiliz. Didik didik ettiler. Bizden önceki 5 sene bu şehrin her kurumuna 140 kez geldiler. Bizim dönemimizde tam 1019 kez. 20 senedir hiç gelmedikleri kurumları dolaştılar. 5 sene mercekle baktınız. Aşağıdan baktınız olmadı, yukarıdan baktınız olmadı. Didik didik ettiniz, her tarafından çekiştirdiniz. Mahkemelere verdiniz. Hapis cezası bile verdiniz. Baktılar gene olmuyor 1 hafta kala Ekrem’e leke atmaya çalışıyorlar. Kumpasla, yalanla leke atmaya kalkıyorlar. Sizler burada çocuklarımız, annelerimize bakarak söyleyeyim: Allah şahit, Ramazan ayında söylüyorum, onlar leke atsınlar, toz kadar konmaz toz. Kötü söz sahibine ait. Toz bile konmaz. Allah onları ıslah etsin. Allah onlara akıl versin. (Kalabalıktan amin sesleri)

“SOSYAL YARDIMLARI 6 KATINA ÇIKARDIK”

-Özellikle bu ülkenin emeklilerinin mağdur ettiler. Asgari ücretle çalışanları mağdur ettiler. İşsizlik tavan yaptı paramız pul oldu. Biz ne yaptık? Sosyal yardımları 6 katına çıkardık. Daha fazla yapacağız. Daha fazla burs vereceğiz. Daha fazla süt dağıtacağız. Milletin parasını millete veriyoruz. Yoksulluğu birlikte aşacağız.

“EKONOMİYİ KÖTÜ YÖNETTİLER BİZ ONLARIN EKSİĞİNİ KAPATACAĞIZ”

-Dar gelirli emeklilerin, asgari ücretle geçinen evlerin, kentsel dönüşüm masraflarının yüzde 65’ini biz karşılayacağız. 7 bin lira kira yardımı vereceğiz, 9 bin lira kira yardımı vereceğiz emeklileri. 10 bin lira pazar desteği vereceğiz. Onlar ekonomiyi kötü yönettiler, başaramadılar. İnsanımızı mağdur ettiler. Biz onların eksiğini kapatacağız. Çünkü biz devlet kurumuyuz. Biz milletin olanı millete vermeye devam edeceğiz.

“GENÇLER BİZE DESTEK OLUN”

-Gençler siyasetten uzak duruyor, haklılar. Artık gençler ne yaparsak yapalım hiçbir şey değişmiyor diyor. Gençler haklı. Sevgili gençler lütfen kendinize gelin. Kaderimiz sizin elinizde. Bir oyla her şeyi değiştirebilirsiniz. Bizlere destek olun. İstanbul’da İmamoğlu’nun ikinci dönemine destek olun. Güçlü bir gençlik ateşi yakalım.

Ekrem İmamoğlu meydan okudu: 17 değil 27 bakanla gelin

Ekrem İmamoğlu, CHP, İBB, İstanbul, yerel seçim, Tuzla

 

Kaynak: TELE1