Kılıçdaroğlu: Fındığın karşılığı ne olursa olsun 4 dolar eşittir Türk lirası olacak

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2023 Çarşamba 5:15 pm - Güncelleme: 3 Mayıs 2023 Çarşamba 7:03 pm

 Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kurmayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın yanı sıra DP Lideri Gültekin Uysal ile birlikte Ordu’da vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada, “Beşli Çeteler, Cumhurbaşkanı olmayayım diye uğraşıyorlar. Adam tutuyorlar, gazeteci tutuyorlar, daha neler neler… Ama ben bu ülkenin insanına güveniyorum” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ordu’da yurttaşlarla buluştu. Kılıçdaroğlu’na Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu da eşlik etti.

YAVAŞ BURSA’DAN İMAMOĞLU KAHTA’DAN GELDİ

Millet İttifakı, Türkiye’nin kaderinin belirleneceği 14 Mayıs seçimleri öncesinde şehir şehir mitingler yapmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş Ordu’ya Bursa’da katıldığı mitingin ardından geldi.

Meral Akşener: Erdoğan bize mezar kazarken petrol bulmuş, hayırlı bir işe vesile olmuşuz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Adıyaman’ın Kahta ilçesinde gerçekleştirdiği mitingin ardından Ordu’ya geldi.

İmamoğlu: Zamanları bitti tıpış tıpış evlerine yollayacağız

AKP’NİN KALESİNDE KILIÇDAROĞLU COŞKUSU

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise Sinop’ta gerçekleştirdiği mitingin ardından Ordu’ya geldi. Kılıçdaroğlu ile kurmaylarını kentte coşkulu bir kalabalık karşıladı. Ordulu vatandaşlar, Kılıçdaroğlu’nu sloganlar eşliğinde karşılarken, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen miting alanı hıncahınç doldu.

ORDU 2018 SEÇİM SONUÇLARI

Ordu’da 2018 yılında gerçekleştirilen son genel seçimlerde Cumhur İttifakı yüzde 65.6 oranında oy alırken, Millet İttifakı 32.4 oranında oy aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Ordu’nun yüzde 65.1’i AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tercih ederken, Muharrem İnce yüzde 26 oranında oy aldı.

Partilerin oy oranı ise sırasıyla şöyle oldu: AKP (48.8), CHP (22.7), MHP (16.9), İYİ Parti (8.5), HDP (1.4), Diğer (1.8)

İMAMOĞLU: İFTİRA VE YALANDAN VAZGEÇMİYORLAR

Programda ilk olarak, konuşmasını yapmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, kürsüye geldi.

Yurttaşlara seslenen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Hatırlayın bu meydanda 2019’da demokrasi desteği verdiniz. Bu kardeşiniz Ordu’nun desteğini asla unutmayacak. 2019’da İstanbul’daki seçimi milletimizin güçlü desteği ile kazanmıştık. Anamın ak sütü gibi helal bir seçim kazanmıştık.

Ama ne yaptılar? Her yol mübâhtır anlayışı var bunlarda. Kazanmak için… İftira yalan var. Ve bundan vazgeçmiyorlar. Çaldılar dediler, millete hırsız dediler. Peki ne oldu? Yargılama yaptılar, soruşturma açtılar. Bir tek kişi hakkında bir tutuklama olmadı. Devletin en üst tepesinden siyasi yol arkadaşlarına varıncaya kadar, bu yalanın ve iftiranın ortağı oldular.

Bir bayram memleketime geldim, mezarımı ziyaret ettim. Karadenizli hemşehrilerimle bayramlaşacağım dedim. Son durak Ordu’da bu muhteşem kalabalığı unutmuyorum.

“DARBECİ DİYORLAR, HADİ ORADAN”

13 bin 500 oyu yeterli bile görmeyin! Seçim bir oyla bile kazanılır. Millet 806 bin oy ile okkalı bir demokrasi tokadı attı. Hala sendeliyorlar. Hala akılları başlarına gelmedi. Neymiş? Darbeciler. Onlar kazanırsa milli irade, Millet İttifakı kazanırsa ‘darbe’. Hadi oradan, hadi oradan!

“BU SEÇİM TARİHİ SEÇİM ASLA FİRE VERMEYECEĞİZ”

Bu seçim başka bir seçim. Bu seçim sadece bir seçim değil. Partilerin yarıştığı bir seçim değil. Bu seçim geleceğimizin seçimi. Bu seçim burada gördüğümüz pırlanta gibi genç kardeşlerimin seçimi. Onların geleceğinin seçimi. Annelerin babaların çok titiz davranması lazım. Sırtınızı bu memleketin gençlerine yaslayın yeter. Onların temel duygusu adalet. Gençler, hak yemem ama hakkımı da yedirmem diyor. Bize böyle gençlik lazım. Bu seçim tarihi bir seçim. Asla ama asla fire vermeyeceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız.

Oylarımızı Millet İttifakı’na kullanacağız. Oylarımızı ‘her şeyi ben bilirim’ akla değil. ‘Kimseyi tanımam, milletin evlatlarından faydalanmam, bir avuç insandan eş dost faydalanırım’ akıldan değil.

Milletin evlatlarında faydalanacağım. Ben bu milletin geleceğini milletimizle birlikte kuracağım. Yeni bir gelecek inşa edeceğim. Devlet insanı erdemli bir insan, hayatını hak, hukuk ve adalet mücadelesine adayan, Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğiz.

Akla Ordu denilince çok güzel şeyler geliyor. Fındığı tabii ki biliyoruz. 13. Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu’nun çok değerli fikirlerini dinleyeceksiniz. Yazıyor orada 4 dolara fındığı bağlayalım. Bu bölgede tarım ama daha ötesi turizmi. Dünya güzeli Ordu’nun dünyaya açılan bir kapı olması. Ve o güzel kıyıların korunmuş olması. Karadeniz’de tek! O güzel sathı Ünye’den bu tarafa Perşembe virajlarını koruduğu için bütün Ordulara minnet duyuyorum.

“BU COĞRAFYAYI ÇAĞDAŞ UNSURLARLA DONATACAĞIZ”

Bu coğrafyayı çağdaş unsurlarla donatacağız ama doğayı da koruyacağız. Dünyada örnekleri var. Bütün ilçelerde gelişmiş kent özelliğinin kurgulanması için öncü adımlar atacağız. Yoğun bir mücadele içinde olacağız. 15 Mayıs’ta başka bir dönem başlayacak. Aklın bilimin ışığında, milleti yanıltmayan, milletle birlikte düşünen, millet adına seçilmiş kim ise partisine bakmaksızın, onlarla çalışan, onları dışlamayan yeni demokrat bir düzeni başlatacağız. Kentlerimizi ayağa kaldıracağız.

“SAMSUN-SARP TREN YOLUNU BİZ BAŞARACAĞIZ”

Doğu Karadeniz’in en çok ihmal edilen konularından birisi Samsun-Sarp tren yoludur. Bu tren yolu belki de Karadeniz’in hayatını değiştirecek. Lastik tekerlekli araçların dışında birçok unsurlarıyla bu bölgeye kalite katacak. Bu tren yolunu başaracak olan hükümet 15 Mayıs’ta anahtarı teslim edeceğiniz Millet İttifakı hükümetidir. Biz başaracağız. Size söz veriyoruz biz başaracağız.

Gençlerimizin, Ordu’da iş kurduğunda mutlu olduğu, sosyal yaşam olarak tatmin olduğu, hayatlarını bu coğrafyada geçirebileceği bir kent vadedeceğiz. Onlara fırsatlar tanıyacağız. Onlar bir sınav mülakat düzeni içinde yok olup gitmeyecekler. Onlar çalıştığında ben hakkımı alırım diyecekler. Emek verirsem hak ettiğimi bu devlet bana verir diyecekler. Göreceksiniz bunu başaracağız. Gençlerimizi kendi memleketlerinde üreten, geleceğini, ailesini kuran gençler haline geleceğiz. Hiç şüphe duymayın vatanın her yeri cennet.

“BUGÜNÜN HÜKÜMETİ BİTMİŞ HÜKÜMET”

Bugünün hükümeti dönemi bitmiş hükümet. Bu hükümet dönemlerini tanımladı. Çıraklık dedi, ustalık dedi, kalfalık dedi. Hatta bu son dönemini, 2018’den sonra şahlanış olarak tanımladı. Bak, bak, bak. Nasıl bir şahlanma. Biz bugün kendi koydukları kişi başı gelirin 3’te 1’ine düştük. En doğru zamanları o çıraklık dedikleri dönemde. Ama kendisi için konuşmuş ‘çıraklık, ustalık, kalfalık’ diye. Çıraklık dediği düzende, etrafında gerçekten akıl birliği yaptığı bir mekanizma vardı. Sonra başka bir döneme evrildi. Şimdi nasıl bir duruma düştü. Kendi bakanları bile onunla çalışmak istemiyor. Çağırıyor, gitmek bile istemiyorlar. Bir gün bile durmamaları lazım. Bunlar hata üstüne hata yapıyorlar. Geleceğimizi karartıyorlar. Sizlerin sayesinde 15 Mayıs sabahı tıpış tıpış evlerine yollayacağız.

“ÇOK ÇALIŞIYORUZ”

Sabah iki bine yakın gencimize İstanbul’da geleceğin liderleri diye bir programda konuşma yaptım. Sonra Adıyaman’a, Kahta’ya gittim. Oradaki vatandaşlarımızın selamlarını getirdim. Şimdi sizinleyim, doğduğum topraklardayım. Birazdan ayrılacağım, sizin selamınızı Gebze’ye götüreceğim. Hepimiz çok çalışıyoruz. Başta 13. Cumhurbaşkanımı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere diğer 5 partinin liderleri çok çalışıyorlar, her birine çok teşekkür ediyorum.

“DÖVER GİBİ, SÖVER GİBİ KONUŞAN İNSANLARIN DÖNEMİ BİTTİ”

Sizi müreffeh bir Türkiye’yle buluşturacağız. 15 Mayıs bir Millet İttifakı hükümeti değil, milletin iktidarı olacak. Gecenizi gündüzünüze katın. Somurtan insanların dönemi bitti. Döver gibi söver gibi konuşan insanların dönemi bitti. Gidiyor, gidiyorlar. Yeni bir dönem geliyor. Güler yüzlü, şefkatli. Devletin vicdanını, şefkatini, adaletini vatandaşına gösteren bir dönem geliyor. Onu yaşatacak olan 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu geliyor. Sandıkta oylarımıza sahip çıkacağız. Görev almaya hazır mıyız?

MANSUR YAVAŞ: 3 KİŞİYİ İŞKENCEYLE ÖLDÜREN HİZBULLAHÇIYI TAHLİYE ETTİLER

İmamoğlu’nun ardından kürsüye Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş kürsüye geldi.

Yurttaşlar seslenen Yavaş, şunları söyledi:

Mansur Yavaş, İHA ve SİHA’lara ilişkin sözlerini keserek paylaşan AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan’a “Kasları beyninden fazla gelişmiş trol bir Milletvekili var. Trollük yapacağım diye uğraşıyor. Benim sözlerimi kesmiş. Dedim ki ‘asıl gündem seçim ve geçim. 14’ünden sonra İHA’lar, SİHA’lar tekrar görev alanına dönecek. Ama siz işsizlikle enflasyonla baş başa kalacaksınız. Gerçek gündem budur.” sözleriyle tepki gösterdi.

İstanbul seçimini iptal ettiler. Beka lafı bitti. Mayıs Haziran’da bitti. ‘İstanbul düşerse Kudüs, Mekke düşer’ demeye başladılar. İmamoğlu’nu kastederek ‘Sisi’yi mi İmamoğlu’mu seçeceksiniz’ dediler. Siyaset böyle yapılmaz. Şimdi Sisi’yle tokalaştılar. O da yetmedi şimdiki seçimde de aynısını yapıyorlar.

Osman Öcalan’ı Ekrem kaybetsin, Binali kazansın diye televizyona çıkardılar. O da yetmedi. Yine görüşmüşler İmralı’ya heyet gönderdiler. Bebek katilinin mektubunu televizyonda okuttular. Cevap ne oldu. 806 bin oy farkla sandığın dibine çakıldılar.

Biz PKK’ya karşıyız. PKK’nın tek suikast yaptığı genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Peki HÜDA PAR’ın görüşleri ne? Aynı. Genel başkanlarına ‘Meclis’te yemin edecek misiniz’ diye sordular. Gülümseyerek, ‘bakarız’ dedi.

Bize 6 siyasi parti bir araya geldiğimiz için ‘6 benzemez’ dediler. Evet bir araya geldik uzlaştık. Peki siz benziyor musunuz? Siz de 6’yı tutturdunuz. Ama orada garip bir şey var. Onlar diyor ki ‘bu bizden değil, ittifaka dahil değil. Ee utanıyorsanız neden listeye aldınız. HÜDA PAR beni bu eleştirim yüzünden savcılığa şikayet etmiş. Ömrüm boyunca şeref madalyası olarak saklayacağım.

Allah hep dediklerini yaptırıyor. Harp yıllarındaki ekmek kuyruklarını konuşuyorlar. Şimdi burada yok mu? Her yerde var. Ankara’da 3 tane Müslümanı işkence yapıp öldüren Hizbullahçı şahıs, tahliye ettiler. Bunu da duyurmak isterim.

Hep internette görüyoruz. Birisi itiraz edince ‘çıkart telefonu’ diyecek. Neden? Çünkü telefonu iyiyse ‘bak kaç paralık telefon kullanıyorsunuz’ diye fırçalayacak. Muhteremler, Porsche, BMW, Mercedes marka arabalara binmek, lüks hayat yaşamak size mi has. Yurt dışına gidip gelmek size mi has? Bu ülkenin tüm fertleri, özellikle gençler, en iyi telefona, en iyi arabaya, en iyi eve sahip olacak. Tatile gidecek. Hakkı değil mi?

UYSAL: 14 MAYIS’TA GİDECEKLER

Mansur Yavaş’ın ardından yurttaşlara hitap eden Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ise şöyle konuştu:

“Türkiye ya tarihi yürüyüşüne devam edecek ya da birilerinin müsaade ettiği kadar demokrasiye razı olacak. Bu dayatmalara Mustafa Kemal rıza göstermemiş, onun izinden gidenler de göstermeyecektir. ‘Giderlerse gitsin’ diyenler, 14 Mayıs’ta gidecek. Zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. Demokrasi açığının bedelini, gençlerimiz, kadınlarımız ödüyor ama birilerinin umurlarında değil. 14 Mayıs’ta gidecekler” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU YURTTAŞLARA SESLENİYOR

Uysal’ın ardından sahneye Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu, Ordulu yurttaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

Vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından satır başları şöyle:

Size söz veriyorum: Hayatımın son anına kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni çağdaş uygarlığa ulaştırmak için çalışacağım.

“BU OTORİTER YÖNETİMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

“14 Mayıs’ta demokrasi için oy kullanacağız. Alın terinden yana oy kullanacağız, Türkiye için, evlatlarımız, torunlarımız için oy kullanacağız. Bir otoriter yönetimi değiştireceğiz.

“BUNLAR TARIMI DÜZELTMEK İÇİN GÜNEY AMERİKA’YA GİDİYOR”

“Bu bölgede, Karadeniz’in iki geçim kaynağı var. Çay ve fındık. Temel geçim kaynağı bunlar. Bu konuda çalışan fındık ve çay üreticisi alın terinin karşılığını almak zorundalar. Bunlar tarımı düzeltmek için Güney Amerika’ya gidiyorlar. Orayı geziyorlar. Bizim ülkemizdeki insan daha çalışkan. Kendi ülkesinden haberi yok oraya gidiyor. Ama söz verdim alın teri dökenin emeğinin karşılığını son kuruşuna kadar vereceğim.”

“FINDIĞIN KARŞILIĞI 4 DOLAR OLACAK”

Fındık hangi dönem olursa olsun, ne olursa olsun karşılığı 4 dolar eşittir Türk lirası olacak. Unutmayın bir tarafa yazın. Bay Kemal gelmişti, Ordu’da söylemişti diyeceksiniz. Böylece bizim insanımız da kazanacak. Eyvallah ihraç ediyoruz, fındık üretiminde dünyada bir numarayız. Ama bizim üreticimiz kazanmıyor. Milyar dolarları başkaları kazanıyor. Fındığı götürüp tekelcilere teslim ediyorlar. Bay Kemal tekelciler eyvallah der mi? Benim için önemli olan bizim insanımızdır.

“PARAYI SÖKE SÖKE ALIP EMEKLİYE VERECEĞİM”

170 lira gibi bir destekleme veriyorlar. Yıllardır hiç değişmedi. Ya her şey değişti kardeşim, neden üreticinin bu fiyatı değişmiyor. Ürünün karşılığı neden bir türlü ödenmiyor. Ödeyeceğim, hiç meraklanmayın.

Ben bunları söylediğim zaman ‘parayı nereden bulacaksın’ diyorlar. Emekliye 15 bin lira Kurban Bayramı’nda ikramiye vereceğim diyorum ‘nereden bulacaksın’ diyorlar. Onlar parayı başka yerler için harcıyorlar. Beşli çeteye, yol köprü yapanlara para buluyorsun. Beşli çetelerin yanında uyuşturucu baronlarıyla da kol kola geziyorsun, farkındayım. Geziyorsun, emekliye gelince ‘parayı nereden bulacaksın’ diyorsun. Parayı bulacağım, söke söke alacağım ve emekçiye vereceğim.

“CUMHURBAŞKANI OLMAMI İSTEMEYEN İKİ TEMEL AKTÖR VAR”

Bay Kemal’in cumhurbaşkanı olmasını istemeyen iki temel aktör var. Bir Beşli Çeteler, uğraşıyorlar. Adam tutuyorlar, gazeteci tutuyorlar, daha neler neler… Ama ben bu ülkenin insanına güveniyorum. Bu ülkenin insanı hizmet etmek benim boynumun borcudur. Onlar bugün var yarın yoklar. Götürdükleri parayı da biliyorum. 418 milyar dolar götürdüler. O parayı getireceğim ve bu ülkenin halkına vereceğim.

Burası mültecilerin karargahı mı olacak, yol geçen hanı mı olacak? Avrupa’nın tampon bölgesi mi olacağız? Avrupalılara da söylüyorum: Ya gelin bu sorunu çözüm, müteahhitlerimiz onların evini yolunu yapsın. Bütün yük bizim sırtımızda.

“BAHAR GELECEK, KAMPLAŞMA OLMAYACAK, HERKESİ KUCAKLAYACAĞIM”

Söz veriyorum Türkiye’ye baharı getireceğiz. Kamplaşma olmayacak, kucaklaşacağız. Aynı toprağın insanıyız. Niye kavga ediyoruz? Hiçbir ayrım yapmadan herkesi kucaklayacağım. 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım.

“İLK KEZ SANDIĞA GİDECEK GENÇLER ÜLKENİN GELECEĞİ SİZE BAĞLI”

İlk kez sandığa gidip oy kullanacak olan gençler bütün umudum, bu ülkenin geleceği size bağlı. Beşli çetenin yurt dışına götürdüğü paraları da biliyorum. 418 milyar doları 22 yılda götürdüler. 418 milyar doları getireceğim ve bu ülkenin halkına vereceğim. Beşli çetenin yanında uyuşturucu baronlarıyla da kol kola geziyorsun, ben onun da farkındayım. Benim için önemli olan bizim insanımızdır. Bizim insanımızın alın teridir ve onun kazanması lazım.