TikTok şeyhine özel jet veren isim Isparta’da düşen uçağın sahibi çıktı

Yayın tarihi: 14 Eylül 2022 Çarşamba 8:46 am - Güncelleme: 14 Eylül 2022 Çarşamba 9:39 am

Kendisini ‘yetimlerin hizmetkarı’ olarak tanıtan Miraç Orbay‘ı özel jetle İstanbul’a getiren ismin, içinde bilim insanlarının da olduğu 57 kişinin ölümüne neden olan Isparta’da düşen uçağın sahibi Atıf Harmanda olduğu ortaya çıktı.

TikTok şeyhi Miraç Orbay’ı Ayasofya’da namaz kılması için jetiyle İstanbul’a getirerek Riva’daki lüks villasında ağırlayıp lüks araçla gezdiren iş adamının kim olduğu ortaya çıktı. TC-ALT tescilli Hawker 800XP uçak orta menzilli, 8 kişiye kadar yolcu alabilen popüler bir iş jeti… Melih Can Harmanda’nın sahibi olduğu jeti, Ziver Havacılık işletiyor.

Oda tv’de yer alan habere göre; Orbay’ın videoda adını verdiği “Atıf Ağabey” ise, Melih Can Harmanda’nın babası Atıf Harmanda. Havacılık sektörü Atıf Harmanda’yı World Focus Havayolları’nın ortağı olarak tanıyor. World Focus, 57 kişinin hayatını kaybettiği Isparta kazasındaki uçağın sahibiydi. Atlasjet, uçağı World Focus’tan kiralamıştı. World Focus’un bakım hizmetlerini aksattığı, yedek parça alımı yapamadığı, borçlarını ödemediği için teknik hizmet alamadığı, uçakların bakımsız kaldığı uçağın bu nedenle düştüğü iddia edilmişti.

HAYATINI TİKTOK’TA GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR

İş insanı Atıf Harmanda’nın da bir TikTok hesabı var. Burada özellikle lüks yaşamına ait videolar çeken Harmanda, Bentley ve Rolls Royce marka otomobillerini, ultra lüks yatını, deniz kıyısındaki havuzlu malikanesini detaylarıyla gösteriyor.

Beşiktaş taraftarı kimliğini sıkça gösteren Harmancı bir videosunda güneş enerjisiyle ilgili çalışmalar yaptığını anlatan Harmanda şu ifadeleri kullanıyor: “Yeni teknolojiler, güneş enerjisini yerin altına 6 ay depolama sistemleri… Uzun süredir bilim adamı Profesör Petroviç’le beraber çalışıyoruz. Bunların hepsi yeni teknolojiler. Bu yukarıdan güneş enerjisini topluyor, buradan aşağı iletiyor. Bunlar bizim yeni çalışmalarımız.”

‘Yetimlerin hizmetkarı hoca’ özel jetle Ayasofya’da namaz kılmaya geldi!

ISPARTA UÇAK KAZASI

30 Kasım 2007 sabahı, Türkiye gözünü acı bir habere açtı. İstanbul’dan yola çıkan 4 bin 203 sefer sayılı bir uçak, Isparta’da iniş yapmak üzereyken düşmüştü. 7’si uçak personeli olmak üzere 57 kişi hayatını kaybetti.

Kazadan bir yıl sonra, o dönemki Ulaştırma Bakanlığı’nın hazırladığı rapora göre, kazanın sebepleri arasında pilotların yorgun ve deneyimsiz olmaları, “Alçalma planındaki usulleri doğru kullanmamış” ve “karşılıklı çapraz kontrol sağlamamış” olmaları gösterildi.
Yer yaklaşım ikaz sisteminin de arızalı olduğu belirtildi. Dolayısıyla pilotun sistem tarafından ikaz edilemediği ve kör uçuş yaparak uçağın kuyruğunun Türbetepe’ye çarpmasına mani olamadığı açıklandı.

Kazanın açıklanan teknik nedenleriydi bunlar. ancak sabotaj iddiaları gündemeydi. çünkü o uçak, türkiye için çok değerli 6 bilim insanını taşıyordu.

O bilim insanları; Boğaziçi Üniversitesi’nde görevli Profesör Doktor Engin Arık, Özgen Berkol Doğan ve Engin Abat ile, Doğuş Üniversitesi’nde görevli Profesör Doktor Fatma Şenel Boydağ, Doçent Doktor İskender Hikmet ve Mustafa Fidan’dı…

6 kişilik grupta yer alan Parçaçık Fizikçisi Engin Arık, Türkiye’deki Toryum rezervlerini ve yeşil nükleer enerji projesini ilk olarak gündeme getiren isimdi.

Türkiye’nin en önemli bilim insanları arasında ilk sıralarda gösterilen Arık, İsviçre’deki Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi Cern’ün benzeri bir parçacık hızlandırma laboratuvarı kurma projesi üzerine çalışıyordu.

İşte tam da bu nedenle o ve beraberinde fizikçilerin sabotaja kurban gittiği, yani uçağın bilinçli olarak düşürülmüş olabileceği ortaya atıldı.

O dönemki Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, uçağa sabotaj yapıldığına dair herhangi bir kanıt olmadığını açıklasa da, bu iddialar halen akılları kurcalamaya devam ediyor.

Bilim insanlarının öldüğü uçak kazasının gizemini 13 yıl sonra anlattı