İlyas Salman hapis istemiyle hakim karşısına çıktı

Yayın tarihi: 10 Ekim 2023 Salı 6:18 pm - Güncelleme: 10 Ekim 2023 Salı 6:19 pm

Hakkında ‘cumhurbaşkanına alenen hakaret’ suçlamasıyla dava açılan usta oyuncu İlyas Salman hakim karşısına çıktı. Salman’ın dosyası nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Yeşilçam’ın unutulmaz usta oyuncusu İlyas Salman’ın “Ben Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanlığına layık görmüyorum. Çünkü ucuz adam” sözleri nedeniyle hakkında 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis talebiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Salman ‘cumhurbaşkanına alenen hakaret’le suçlanıyor. Duruşmaya AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı ile Salman’ın avukatı katıldı. Salman duruşmada savunma yaparken, müşteki avukatı ise katılma talebinin bulunduğunu belirterek şikayetinin devam ettiğini söyledi. Sanık avukatı ise reddi hakim talebinde bulundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatına hakimin reddi talebini yazılı olarak bildirmesi için süre verilmesine, talebin dosyaya sunulduktan sonra incelenmek için dosyanın nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Usta oyuncu İlyas Salman’a ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davası!