İlker Başbuğ’a ‘FETÖ’ soruşturmasında savcılıktan takipsizlik kararı

Yayın tarihi: 22 Nisan 2024 Pazartesi 4:37 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2024 Pazartesi 4:37 pm

Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkındaki FETÖ üyeliği soruşturmasında, ‘kovuşturmaya yer olmadığı’na karar verildi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a, bir televizyon programında söylediği “26 Haziran 2009’da askeri şahısların, askeri mahalde işlediği suçlarda dâhil özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa teklifi getiriliyor. Bunu kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili, bu araştırılsın” sözleri nedeniyle açılan soruşturmada takipsizlik kararı çıktı.

Ulusal Kanal’dan Seda Akyüz’ün haberine göre, İlker Başbuğ hakkında AKP’li milletvekilleri tarafından suç duyurusunda bulundu. İlker Başbuğ’a “hakaret” soruşturmasının yanında, FETÖ üyeliği ile ilgili soruşturma açıldığı da ortaya çıktı. Savcılık, Başbuğ hakkında “FETÖ üyeliği iddialarının” kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

AKP teşkilatları tarafından 81 ilde, eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ ve gazeteci Can Ataklı’nın darbe, CHP’li Fikri Sağlar’ın ise başörtüsü ile ilgili açıklamalarına ilişkin suç duyurusu yapılmıştı.

İlker Başbuğ ‘milliyetçilik’ kavramını anlattı

Kaynak: TELE1