İlk otonom çamaşır makinesi görücüye çıkıyor

Yayın tarihi: 27 Aralık 2023 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 25 Aralık 2023 Pazartesi 10:51 pm

Yapay zekâ teknolojisini çamaşır makinesine uyarlayan yerli üretici , ilk otonom çamaşır makinesi Neo ’yu geliştirdi. Neo, yapay zekâ destekli “Optimix” özelliği sayesinde en uygun yıkama programını kendisi belirliyor.

Bu çamaiır makinesi entegre akıllı sensörleri ve yapay zekâ destekli “Optimix” özelliği sayesinde en doğru yıkama programını kendi kendine belirliyor.

Kumaşların türüne göre sunduğu farklı programlar yerine, ihtiyaca göre uygun yıkama adımlarını kendisi belirliyor. Şık ve çarpıcı tasarımı ile de dikkat çeken model, Optimix tuşuna basıldığında bu verilere göre en doğru yıkama adımlarını oluşturarak, deterjan, enerji ve su tüketimini en ideal seviyede tutuyor.

çamaşır makinesi

Bu ürün, entegre akıllı sensörler ile kumaşın türü, kirlilik seviyesi ve yük miktarını tespit ediyor ve yapay zekâ destekli Optimix özelliği sayesinde, en doğru yıkama adımlarını kendisi belirliyor. Deterjan, enerji ve su tüketimini ideal seviyede tutuyor. Yaşam döngüsü boyunca karbon ayak izini %32 oranında azaltıyor.

İlginizi çekebilir: Asus’dan yapay zeka destekli gürültü engelleyici mikrofon

Çamaşır makinenin ağırlığının %24’ü geri dönüştürülmüş materyallerden oluşuyor. Aynı zamanda da A enerji sınıfındaki ürünlere göre %10 daha az enerji tüketimine sahip.

Huawei FreeClip inceleme: TWS kulaklıklarda yeni moda!

Kaynak: TELE1