İlhan Taşçı’dan Ebubekir Şahin’e Reyting tepkisi: Verileri Üst Kurul Üyeleriyle de paylaşırsanız memnun oluruz

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2023 Cumartesi 7:36 pm - Güncelleme: 13 Mayıs 2023 Cumartesi 7:36 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün 20’den fazla kanalda yayınlanan programı reytinglerde ilk 10’e giremedi. Bunun üzerine açıklama yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Diğer yayınlara 4 kata kadar fark atmıştır” dedi. Şahin’e tepki gösteren RTÜK Üyesi İlhan Taşçı ise, “RTÜK’ün reyting ölçümü yaptığını bilmiyorduk(!)” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam ortak yayın ile TRT, A Haber, NTV, CNN Türk, Star TV, Habertürk ve birçok kanalda canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Aynı akşam Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Fox Tv’de ‘Liderler Fox’ta’ programının konuğu oldu.

RTÜK toplantısı öncesi İlhan Taşçı’dan tepki! “Halkın feryadını bastırınca acılar dinmiyor”

Reyting sonuçlarında Erdoğan’ın yayını ilk 10’a giremezken Kılıçdaroğlu’nun katıldığı yayın totalde 8., AB’de 2. oldu. Bunun üzerine açıklama yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Tamamen yalan haber, dezenformasyon tam olarak budur. Reyting ölçümlerine göre Sayın Cumhurbaşkanımızın dün akşamki yayını açık ara tüm zamanlarda birincidir. Diğer yayınlara 4 kata kadar fark atmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur” ifadelerini kullandı. Şahin’e tepki gösteren İlhan Taşçı, “Sayın @ebekirsahin RTÜK’ün reyting ölçümü yaptığını bilmiyorduk(!) Bu ve bundan sonraki verileri Üst Kurul Üyeleriyle de paylaşırsanız memnun oluruz!!!” yanıtını verdi.