İlbak Holding hangi siyasinin babasına milyonluk ihale vermişti?

Yayın tarihi: 14 Mart 2019 Perşembe 7:11 pm - Güncelleme: 14 Mart 2019 Perşembe 7:11 pm

Bilgi Üniversitesi’ni satın almasıyla ismini duyuran İlbak Holding çok sayıda sektörde faaliyet gösteriyor. İlbak Holding, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün babasına 2.7 milyon euroluk ihale vermesiyle gündeme gelmişti.

Bilgi Üniversitesi’ni bünyesine kattıntan sonra sosyal medyada çok sayıda “İlbak Holding kimin?” sorusu sorulmaya başlandı. Medya, Pazarlama İletişimi, Baskı Hizmetleri, Turizm, Maden ve Gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren İlbak Holding 2010 yılından holding yapısına kavuştu. Mustafa İlbak ve Murat İlbak’ın başında bulundukları holding, açık hava reklamcılığı alanında öne çıkıyor.

GÜL’ÜN BABASINA 2.7 MİLYON EUROLUK İHALE VERMİŞTİ

Gül’ün babası ile İlbak Holding’in bağı 2007 yılından 300 bilboardın haksız olarak elinden alındığını iddia eden Ada Medya’nın başvurusuyla ortaya çıkmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi Kültür A.Ş.’nin Ströer-İlbak Firması’na devrettiği billboardlardan TCDD mülkiyetindeki 300’ünün haksız olarak elinden alındığını savunan Ada Medya, Rekabet Kurulu’na ve yargıya başvurmuştu.  Belediyenin ihaleyle ve yüzde 43 kár payı ile yan şirketi Kültür A.Ş.’ye, Kültür A.Ş.’nin de aynı oranla Ströer-İlbak’a devrettiği, yenilenen 2300 billboard’un imalat işi eski Cumhurbaşkanı Gül’ün babası Ahmet Hamdi Gül ile kardeşi Mehmet Macit Gül’ün ortağı oldukları Asteksan Makina ve Madeni Eşya İnşaat Taahhüt Ltd.’ne verilmişti. 2300 billboardın imalat bedeli, ortalama 1200 Euro’dan yaklaşık 2,7 milyon euroluk bir meblağa denk geliyor.