İlaç farkı vatandaşın cebinden çıkacak!

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2023 Cuma 3:13 pm - Güncelleme: 25 Ağustos 2023 Cuma 3:24 pm

Özel Haber: Barış Önal

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, ilaçlardaki eşdeğer ilaç bandı yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürüldü. Bu karara TELE1’de itiraz eden İstanbul Eczacı Odası Başkanı Pınar Özcan, “Hastalar daha fazla para ödeyecek. Tepeden inme karar” dedi.

AKP iktidarının yanlış politikalarının yüzünden bozulan ekonominin faturası halka kesilmeye devam ediliyor. Artan döviz kuru nedeniyle piyasada ilaç bulmakta zorlanan yurttaşlar bir de eşdeğer ilaç bandının düşürülmesi nedeniyle artık eczaneden ilaç alırken daha fazla para ödemek zorunda kalacak.

“DANIŞTAY KARARININ AKSİNE..”

Resmi Gazete’de yayımlanan “2023/5 sayılı Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı”nın 4. Maddesinde, ‘Sağlık Uygulama Tebliği 4.4.2 Eşdeğer İlaç Uygulaması’ başlıklı maddesi ile belirlenen eşdeğer grubunda ödenebilecek azami ilaç bedelinde kullanılan oran yüzde 10’dan yüzde 5’e indirildi.

Kararla ilgili TELE1’den Barış Önal’a konuşan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Pınar Özcan, “SGK Eylül 2021’de de eş değer ilaç farkını yüzde 10’dan yüzde 5’e indirmek istedi biz itiraz edip kazandık. Resmi Gazete’de yayımlanan karar Danıştay kararının aksine tepeden inme bir karar” dedi.

İlaç krizi büyüyor! Muadiller bile yok

“HASTA DAHA FAZLA FARK ÖDEYECEK”

Özcan kararın vatandaşın cebini doğrudan etkileyeceğini söyleyerek, “Danıştay kararının tersine bir ilacın eşdeğerinin yüzde 5’ine kadar marjını sabitlendi. Kedi ödeyeceği pay düşürüldü. Bu da hastanın daha fazla ödemesi anlamına geliyor” diye konuştu.