İktidarın sansür aygıtı RTÜK iş başında! TELE1 ve 6 kanala inceleme

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2023 Salı 11:49 am - Güncelleme: 30 Mayıs 2023 Salı 11:49 am

İktidarın sansür aygıtı RTÜK TELE1, Fox TV, Halk TV, KRT, TV 5, Flash Haber ve Szc TV ile ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Fox TV ile ilgili Çiğdem Toker,’in sözleri, TELE1, Halk TV, KRT, TV 5, Flash Haber ve Szc TV ile ilgili ‘sandıkların açılması ve sonuçların belli olmasıyla birlikte halkı aşağılayan, hakaret ve saldırılarla necip milletimizi küçük düşürmeye çalışan konuşmalara yer verildiği’ bahanesiyle inceleme başlatıldığını duyurdu.

RTÜK’ün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Millî iradenin tecelli ettiği seçim günü akşamı FOX TV’de programcılardan Çiğdem Toker’in ‘Demokrasi sandıktan ibaret değildir’ şeklindeki açıklamaları ve yayının tamamı uzmanlarımız tarafından raporlaştırılmaya başlanmıştır. Raporun tekemmül etmesine müteakip ilk Üst Kurul toplantısında dosya karara bağlanmak üzere gündeme alınacaktır. Yine izleyicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine sandıkların açılması ve sonuçların belli olmasıyla birlikte halkı aşağılayan, hakaret ve saldırılarla necip milletimizi küçük düşürmeye çalışan konuşmalara yer verilen HALK TV, TELE 1, KRT, TV 5, FLASH HABER ve SZC TV ile ilgili de incelemeler yapılmaktadır.”

 

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu Merve Dizdar’ı hedef aldı