İktidar için can değil siyaset önemli! İBB araçlarına geçit verilmedi

Yayın tarihi: 29 Haziran 2022 Çarşamba 6:16 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2022 Çarşamba 6:16 pm

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) afet nedeniyle Bartın’a gönderdiği iş makinalarının iki gündür İtfaiye Müdürlüğü önünde bekletildiğini söyledi.

İBB’nin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) talebiyle Bartın’a gönderdiği iş makinalarının diğer araçlarla birlikte Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü önünde bekletildiğini söyleyen Bankoğlu, “Valiliğe, AFAD’a göre ihtiyaç yoksa araçların yetkisini bize versinler, her yerde ciddi şekilde ihtiyaç var” ifadesini kullandı.

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu

“ARKASINDA BAŞKA BİR SEBEP Mİ VAR?”

Bankoğlu, “Salı sabaha karşı 4 gibi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Bartın’daki AFAD’ın, İstanbul AKOM’a yaptığı çağrı üzerine buraya bazı iş makinaları geldi. Bazıları küçük de olsa çalışma yaptı ama birçoğu neredeyse 2 gündür sanayide bekletiliyor. Salı sabahı 4 gibi Bartın’a gelen arkadaşlar sabah 7.30’da işin başına geldiler ama nedense kendilerine görev verilmedi. Gerçekten bu araçlara ihtiyaç mı yoktu? Yoksa bunun arkasında başka bir sebep mi var? Bunu sorguluyoruz” diye konuştu.

Makinalara ciddi şekilde ihtiyaç olduğunu söyleyen Bankoğlu, “Valiliğin bu araçlara ihtiyacı yoksa geçen yıl Ağustos 2021’de yaşadığımız selde olduğu gibi araçları bizim yetkimize versin. Eğer gerçekten Valiliğe, AFAD’a göre ihtiyaç yoksa araçların yetkisini bize versinler her yerde ciddi şekilde ihtiyaç var. Biz daha dün Kozcağız ve Kumluca’daydık” ifadelerini kullandı.

“AFETLER KADER DEĞİL”

Afet zamanı siyaset yapma zamanı değil diyoruz. Ama afetler ‘kaderdir’ diyenlere bir çağrımız var. Afetler kader değil, afetler gerekli önlemlerin, korumaların, tedbirlerin alınmamasından kaynaklanır. Yetkililer, sorumlular bunu unutmasın.

 

 

 

“BU ARAÇLARIN ÇALIŞMASINA İHTİYAÇ VAR”

İSKİ’nin gönderdiği araçlar haricinde bekletilen araçlar olduğunu ifade eden Bankoğlu, “2 tane JCB var dün bir tanesi çalışmış bugün hiçbiri çalışmamış. İki tane ekskavatör var, ikisi de çalışmamış, geldiği gibi tırların üzerinde bekletiliyor. Bir tane loder var çalışmamış. Bir tane tamir ve bakım aracı var çalışmamış.
İhtiyaç varmış demek ki AFAD istemiş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de göndermiş. Bu araçlar neden bekliyor? Bu araçlara gerçekten ihtiyaç yoksa neden iki gündür boşu boşuna bekletiliyor? Biz biliyoruz ki bu araçların çalışmasına ihtiyaç var” dedi.

Sinop ve Bartın’da sel dehşeti! Kastamonu’da iki köprü çöktü üst katlara çıkın uyarısı yapıldı