İkinci el Togg fiyatları sıfırı geçti!

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 12:26 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 2:36 pm

Ticaret Bakanlığı, Sahibinden.com’a konulan Togg araçlar için harekete geçti. İlana konulan araç fiyatlarının sıfırı geçmesinin ardından Bakanlık hukuki girişimlerde bulanacaklarını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı satış ilanına konulan Togg marka araçların ikinci el fiyatlarının sıfırı geçmesinin ardından harekete geçti.

Belediye başkanının Arap prensesi gezdirdiği Togg kaza yaptı

 

Togg ile ilgili milli duyguları sömürmek maksadıyla sıfır fiyatının üzerinde satış yapmaya çalışanlara asla taviz verilmeyeceğinin altı çizilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Küresel markamızın itibarını zedeleyecek girişimlere göz yumulmayacaktır. Üretim bandından inip tüketicisiyle buluşan milli teknolojimizin eseri Togg, otomotiv piyasasında fiyatların dengeye oturması için çok önemli yerli bir araç olmasının yanında, fırsatçıların basit oyunlarına alet edilemeyecek önemde stratejik bir değerimizdir. Otomobil sektörünün lokomotifi olma yolunda büyük yol kat eden Togg ile ilgili manipülatif ve aldatıcı girişimler hakkında Ticaret Bakanlığımız tarafından gerekli hukuki müeyyideler kararlılıkla uygulanacak, caydırıcı tedbirler süratle alınacaktır.”

İLK SİPARİŞ MART’TA ALINDI

Togg’da ön siparişler 16-27 Mart arasında alınmış, 29 Mart’ta da kura çekilmişti. Kura sonucunda 20 bin kişi ön sipariş hakkı kazanmıştı. Ayrıca, 20 bin kişi de yedek listede kendine yer buldu. Togg’da ilk teslimatların 16 Nisan’da yapılması planlanıyordu. Bu daha sonra bu 24 Nisan’a ertelenmişti. Ama teslimatlar mayıs başına kadar yapılamadı. Togg teslimatlarındaki yavaşlıktan dolayı ikinci el Togg’lar daha pahalı satılmaya başladı.

Erdoğan’ın TOGG hediye ettiği Katar emiri Messi imzalı topunu gösterdi

İki aydır maaşlarını alamayan TOGG işçileri greve başladı