İki sanatçı Erdoğan’a hakaret ettiniz denilerek sahneye çıkartılmadı

Yayın tarihi: 2 Eylül 2022 Cuma 2:08 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2022 Cuma 2:08 pm

Türkiye’de konser ve festival yasakları tartışılmaya devam ederken, Balıkesir’de iki sanatçı Erdoğan’a hakaretten haklarında dava olduğu gerekçesi ile sahneye çıkarılmadı.

Zeytinli Rock Festivali’ne izin vermeyen Burhaniye Kaymakamlığı, “1 Eylül Dünya Barış Günü” nedeniyle düzenlenen konserde, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten haklarında dava olduğu gerekçesi ile Halkevi Müzik Topluluğu üyesi iki kişinin sahneye çıkmasına izin vermedi.

Hakaret davası gerekçesiyle sahneye çıkması yasaklanan Berivan Bila, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada yasağa tepki gösterdi.

Bila, “1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Balıkesir Burhaniye’de bir konsere çıkacaktık fakat bugün sabah saatlerinde bir haber geldi. Burhaniye Kaymakamlığı ve emniyet bizim konserimizin yasaklandığını söyledi, tertip komitesine ilettiler. Sebep ise iki tane müzik ekibi üyesinin Cumhurbaşkanına hakaret dosyası olduğuydu, gerekçe buydu.”

“HER YERİ KONSER ALANINA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

“Bizler Halkevi Müzik Topluluğu olarak bir şey söyledik; faşizme ve AKP’nin gerici politikalarına karşı her alanda, sokakta, meydanlarda, sahnelerde yerimizi alacağımızı söyledik, buna karşı mücadele edeceğimizi söyledik. Buradan tekrar söylüyoruz, yasakçı zihniyetinize karşı bizler her alanı, sokakları, meydanları, sahneleri bir müzik alanına, bir konser alanına dönüştüreceğimizi duyuruyoruz.”

“MÜCADELEYE DAVET EDİYORUZ”

Konuya ilişkin Halkevleri Müzik Topluluğu, sosyal medyada şu açıklamayı yaptı:

“Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen konserde biz de Halkevleri Müzik Topluluğu olarak barış türkülerimizi Burhaniye halkı ile seslendirecektik. Halkevleri Müzik Topluluğu üyesi 2 müzisyen arkadaşımızın sahneye çıkmasının yasaklandığı bu sabah saatlerinde Burhaniye Kaymakamı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından Tertip Komitesine bildirilmiştir. AKP iktidarının halktan yana sanata karşı topyekun saldırılarına karşı örgütlü bir mücadele içinde olmaya davet ediyoruz. Tüm alanlarda olduğu gibi sanat alanında da sonuç almak için en doğru yol kendi örgütlü kuvvetine dayanan bir mücadeleden geçiyor. Konser yasaklarına, sansüre karşı tüm müzisyenleri ve müzik severleri tepki göstermeye davet ediyoruz.”

 

Erdoğan hakaretlerin dozunu artırdı: Çürük, mandacı, tetikçi, sirk çadırı