İki çocuğa cinsel istismardan tahliye edildi! Savunması pes dedirtti: Geldiğinde de makyajlıydı, hatalı değilim

Yayın tarihi: 29 Aralık 2023 Cuma 12:36 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2023 Cuma 12:38 pm

Zonguldak‘ta 2 kız çocuğunu fuhşa sürükledikleri ve cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle yargılanıp 383 yıl hapis cezasına çarptırılan sanıklar yeniden hakim karşısına çıktı. Davada 8’i tutuklu 23 sanığa 327 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verilirken 8 sanığın da tahliyesine karar verildi.

Zonguldak Vilayet Emniyet Müdürlüğü takımları, 2022 yılının Nisan ayında 14 ve 16 yaşındaki 2 kız çocuğunun fuhşa sürüklendiği ve cinsel istismara maruz kaldığı ihbarı üzerine operasyon yaptı. Operasyonda gözaltına alınan 23 şahıstan 14’ü tutuklandı. 23 kuşkulu hakkında Zonguldak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Birinci yargılama kademesinde 2 kişi tahliye edildi. Yargılama sonunda 23 sanığa 383 yıl 29 gün mahpus cezası verildi. Tutuklu olan 12 şahıstan 5’i tahliye edilirken, Volkan Vardan hüküm ile birlikte tutuklandı. Evrak kapsamında başka 7 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

YENİDEN YARGILANDILAR

İstinafa giden evrak, “birden fazla şahısla çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “kişiyi hürriyetten mahrum kılma” hatalarında, artırım nedenlerinin tartışılması gerektiği belirtilerek verilen kararı birtakım sanıklar tarafından bozdu. İsmi geçmeyen sanıklar hakkında bozma yahut onama olmadığı için 23 sanıkla ilgili Zonguldak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar duruşma yapıldı. Tutuklu sanıklar, Hazalnaz Kızılırmak, Nazlıcan Bağlasan, Erdinç Yalçın, Cihan Ermiş, Yıldıray Durmaz, Oğuzhan Kaya, Nuri Karaaslan ve Volkan Vardan ile tutuksuz 8 sanık ve avukatlar salonda hazır bulundu. 3 sanık duruşmaya katılmazken 4 sanık da SEGBİS aracılığıyla bağlandı.

“GELDİĞİNDE MAKYAJLIYDI, HATALI DEĞİLİM”

Sanıklar, kızların yaşının büyük göründüğünü, yanlışa düştüklerini öne sürüp tahliye ve beraatlerini talep etti. Tutuklu sanık Cihan Ermiş, “Hata yaptım, yanılgıya düşürüldüm. Benden iletileri istemiştiniz sundum. Sanıkları da şahitleri da tanımıyorum. Üniversite öğrencisidir 19 yaşındadır diye düşündüm. Bir anlık gafletle para karşılığı birliktelik yaşadım. Bildirilerde da ‘beğenmezsem gönderirim’ diyerek tanımadığım ortadadır. İnternet ortamında olay gelişti. Daha evvel tanımadığım ve birinci sefer görüp yaşını anlamadığım şahıstan ötürü 23 yıl cezaya çarptırıldım. 14 yaşında olduğunu düşünemedim. Geldiğinde de makyajlıydı. Ben yanılgı yaptım hatalı değilim” dedi.

Sanık avukatları da yanılgı kararlarının uygulanmasını ve beraat verilmesini talep etti. Savcı ise verdiği mütalaada sanıkların “insan ticareti, kişiyi hürriyetten mahrum kılma, çocuğun nitelikli cinsel istismarı” üzere kabahatlerden cezalandırılmalarını istedi.

327 YIL 6 AY 20 GÜN CEZA ALDILAR

Mahkeme heyeti, Nazlıcan Bağlasan ve Hazalnaz Kızılırmak’a “insan ticareti ve çocuğun nitelikli cinsel istismarı” kabahatlerinden 25 yıl 3’er ay mahpus cezası verdi. Erdinç Yalçın, Cihan Ermiş, Yıldıray Durmaz hakkında ise “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve cinsel hedefle kişiyi hürriyetinden mahrum kılma” cürümlerinden 15 yıl 10’ar ay mahpus cezasına çarptırdı. “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve hürriyetten mahrum kılma” kabahatini işlediği sabit görülen Oğuzhan Kaya’ya indirim uygulanmadan 19 yıl mahpus cezası verildi. Nuri Karaaslan ise “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve hürriyetten mahrum kılma” hatasından 15 yıl 10 ay mahpus cezası aldı. Volkan Vardan’a ise “kişiyi hürriyetinden mahrum kılma” cürmünden beraat verilirken, 13 yıl 4 ay mahpus cezasına hükmedildi. Belge kapsamında Oğuzhan Kaya haricinde herkese takdiri indirim uygulanırken, tutuksuz sanıklarla birlikte tüm sanıklara toplamda 327 yıl 6 ay 20 gün mahpus cezasına hükmedildi. Kararla birlikte yargılama kademesinde tutuklu bulundukları müddet göz önünde bulundurulan 8 sanık için de tahliye kararı verildi.

TAHLİYE EDİLENLER YAKINLARI TARAFINDAN ALKIŞLANDI

Tahliye kararının akabinde, adliyede bekleyen sanık yakınları sevinç yaşadı. Jandarma tarafından tahliye edilen sanıklar ring aracına bindirilirken yakınları tarafından alkışlandı.

Zonguldak’ta batan geminin su altı görüntüleri ortaya çıktı

Kaynak: TELE1