İki bankadan hisse geri alımı!

Yayın tarihi: 21 Eylül 2022 Çarşamba 12:11 pm - Güncelleme: 21 Eylül 2022 Çarşamba 12:11 pm

Halkbank dün 8,85 milyon lotluk, 8,06-8,58 TL fiyat aralığında hisse geri alımı gerçekleştirirken, bugün de İş Bankası 8,00-8,19 aralığından 5 milyon lot hisse geri alımı yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, birçok kez yatırım için vatandaşı borsayı yönlendirmesinin ardından borsadaki manipülasyon yatırımcıları zarara uğrattı. Bankacılık hisselerinin desteğiyle bir buçuk aylık şüpheli yükselişten sonra son bir haftada banka endeksi yüzde 30’un üzerinde değer kaybetti. Nebati sessizliğini korurken Halkbank ve İş Bankası hisselerini geri aldı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirimine göre, aktif hisse geri alım programı çerçevesinde Halkbank’tan 20 Eylül’de toplamda 8,85 milyon lotluk hisse geri alındı.

Bu sabah da Türkiye İş Bankası AŞ Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı’ndan hisse geri alım açıklaması geldi.

Borsa İstanbul’da banka hisselerinde iki aylık hızlı yükselişin ardından son bir haftadaki yaşanan çakılmalar sonrası SPK öncülüğünde yapılan olağanüstü zirvede bankaların hisse geri alım yapmaları dikkat çekti.

Borsa’da neler oldu? 10 soru 10 yanıt