İHH yetkilisi TELE1’e konuştu! “Çocukların yerleştirildiği villa İHH gönüllüsünün”

Yayın tarihi: 18 Şubat 2023 Cumartesi 2:14 pm - Güncelleme: 18 Şubat 2023 Cumartesi 2:19 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Hatay’dan getirilip iki villaya yerleştirilen çocukların akıbetini TELE1 gündeme getirmeye devam ediyor. TELE1, dün bakanlık yetkilisiyle yaptığı görüşmede çocukların kaldığı villaların İHH gönüllüsüne ait olduğunu ortaya çıkardı. Bugün de İHH yetkilisi Serkan Nergis, TELE1’e yaptığı açıklamada villa sahibinin İHH gönüllüsü Aynur Akdeniz olduğunu doğruladı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından, 20 depremzede çocuğun Hatay’ın Kırıkhan ilçesinden İstanbul Beykoz’daki iki villaya yerleştirildiği iddiası sosyal medyada gündem oldu.

İddialar üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan bir yetkiliyle görüşen Tele1.com.tr’den Egehan Erkün, villaların İHH gönüllüsü Aynur Akdeniz’e ait olduğu bilgisine ulaştı.

Bakanlık yetkilisi, 10 Şubat’ta polis ekiplerine yapılan ihbarın ardından, bakanlık personellerinin villalarda inceleme yaptığını ve Suriye uyruklu 20 çocuğun anneleriyle birlikte yaşadığını tespit ettiklerini bildirdi.

Tele1.com.tr’den Egehan Erkün, İHH Mütevelli Heyet Üyesi Serkan Nergis ile de görüştü. Nergis, villaların Aynur Akdeniz’e ait olduğunu doğrularken, Akdeniz’i tanıdıklarını ve İHH’da gönüllü çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Nergis, Akdeniz’in İHH’nın yanı sıra farklı dernek ve kuruluşlarda da yetim çocuklar için başlatılan projelerde gönüllü olarak yer aldığını belirtti.

“İHH’DA GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞMALAR YAPAN BİRİSİ”

Beykoz’daki villalar ile ilgili İHH’nın bilgisi olmadığını belirten Nergis, “Bu evle alakalı durumu haberler çıkınca öğrendik. Onun öncesinde bizim bir bilgimiz yoktu. Konuyu araştırdık. Oradaki hanımefendi Aynur Hanım. Bizim tanıdığımız, İHH’da gönüllü olarak çalışmalar yapan birisi. Ancak sadece İHH değil başka kurum ve vakıflarda da görev alan bir hanımefendi. Çocukları anneleriyle birlikte, destek olmak amacıyla burada eve yerleştiriyor. Bunu yaparken, kaymakamlığa ve bakanlığa da başvuru yapıp bilgi veriyor. İlgili yerlere resmi bilgilendirmesini yapıyor.” ifadelerini kullandı.

“ORTADA BİR ÇOCUK KAÇIRMA DURUMU YOK”

Nergis, açıklamasının devamında ise şunları kaydetti: “Bizim İHH olarak, kurumsal olarak bu konuyla ilgili bilgimiz yoktu. Bunu söyledik. Ev, İHH’nın evi değil dedik. Konuyu öğrenince de, evet bizimle daha önce gönüllü çalışmalarda bulunmuş, başka kurumlarla da gönüllü çalışmalarda bulunmuş bir hanımefendi. Depremden etkilenen yetim çocuklar, anneleriyle birlikte getiriliyor. İyilik yapmak, destek olmak amacıyla. Ortada ne bir tarikat evi var ne de bir çocuk kaçırma durumu söz konusu.”

Bakanlık İHH’yı doğruladı! Çocuklar “sığınmacı”