Bakanlık İHH’yı doğruladı! Çocuklar “sığınmacı”

Yayın tarihi: 17 Şubat 2023 Cuma 11:48 pm - Güncelleme: 18 Şubat 2023 Cumartesi 1:28 am

Özel Haber: Egehan Erkün

Kahramanmaraş’taki deprem felaketinin ardından 20 depremzede çocuğun Beykoz’da İHH’ya ait bir villaya yerleştirildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu. TELE1’in ulaştığı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilisi, villanın İHH gönüllüsü Aynur Akdeniz’e ait olduğunu doğrularken, çocukların anneleriyle birlikte kaldığını aktardı. Öte yandan depremzede çocukların Suriyeli sığınmacı oldukları öğrenildi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından, Hatay’daki 20 depremzede çocuğun, İstanbul Beykoz’da İHH İnsani Yardım Vakfı’na ait olduğu belirtilen villaya getirildiği iddiasıyla bir yurttaş durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbarın ardından Çağdaş Hukukçular Derneği ile birlikte Önce Çocuk ve Kadınlar Derneği suç duyurusunda bulundu.

BAKANLIK İHH’YI DOĞRULADI

TELE1.com.tr’den Egehan Erkün’e konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilisi, söz konusu ihbarın ardından bakanlık personellerinin polis ekipleriyle birlikte villaya gittiğini ve konutun Aynur Akdeniz isimli İHH gönüllüsüne ait olduğu bilgisine ulaştıklarını ifade etti.

Bakanlık kaynağı, Aynur Akdeniz ile 20 depremzede çocuk ve 7 annenin Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde geçmişte de iletişim halinde olduğunu aktardı.

Ayrıca bakanlık personellerinin, çocukları belli aralıklarla ziyaret ettikleri ve herhangi bir aykırılık tespit edilmediği öğrenildi.

BAKANLIK YETKİLİSİ: ÇOCUKLAR SURİYELİ

Öte yandan bakanlık yetkilisi, villada kalan çocukların ve annelerinin Suriyeli mülteci statüsünde Türkiye’ye geldiklerini belirtti.

Yetkili konuyla ilgili şunları söyledi:  “Çocukları ve annelerini İstanbul’a getiren İHH gönüllüsü Aynur Akdeniz. Ancak ilişkileri Hatay Kırıkhan’dan beri var. Bu çocuklar ve anneleri Kırıkhan’da zaten beraberler. Çocukların babaları yok. Anneler ve çocukları var sadece. Depremden önce vefat etmiş veya yoklar. Burada kalan çocuklar Suriyeli mülteci. Bakanlık personelleri gidip gerekli denetimleri yaptı. Hepsinin annesi orada. Herhangi bir aykırılık yok. Çocukların durumu iyi, sağlıkları ve beslenmeleri iyi. Bizim ekiplerimiz adresi biliyorlar. Ara ara gidiyorlar. Olur da şartları kötüleşirse biz devlet olarak koruma altına alırız”