İçişleri’nden Koray Aydın’a ‘siyasi cinayetler’ telefonu

Yayın tarihi: 16 Ekim 2021 Cumartesi 4:53 pm - Güncelleme: 16 Ekim 2021 Cumartesi 4:53 pm

İçişleri Bakanlığı’ndan siyasi cinayetler iddiasıyla ilgili kendilerine gelen duyumlar olduğunu belirten İYİ Partili Koray Aydın’a telefon geldi, elindeki bilgileri soruldu.

Siyasi cinayetler tartışması sonrasında kendilerine de gelen duyumlar olduğunu belirten İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’a savcılıktan telefonla davet geldi. Aydın, pazartesi günü savcılığı arayarak bilgi ve değerlendirmelerini aktaracak.

Habertürk’ten Mahir Kılıç haberine göre, Aydın’ın kendilerine gelen duyumlar olduğunu açıklamasından sonra İçişleri Bakanlığı’ndan da bir telefon geldi. Aydın’ı arayan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce o sözlerin sebebini ve elindeki bilgileri sordu. Aydın da, Muhterem İnce’ye bilgi ve değerlendirmelerini iletti.

Koray Aydın: Bizim de aldığımız suikast duyumları var

‘Siyasi cinayet’ iddiasına soruşturma açıldı, Soylu’dan açıklama geldi

SİYASİ CİNAYET TARTIŞMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “siyasi cinayetler konusunda kaygılarım var” açıklaması siyasette tartışma yaratmıştı. Kılıçdaroğlu, Mersin ziyaretinde, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidardan gitmemek için her yolu deneyeceğini” söyleyerek, “Siyasi cinayetler kaygım var” görüşünü dile getirmişti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da Sözcü gazetesinde yer alan röportajında “siyasi suikastler yapılacağı yönünde bizim de aldığımız duyumlar var” demişti.  Daha sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “siyasi cinayet” iddiaları hakkında re’sen soruşturma başlatmış, İçişleri Bakanı Soylu’dan ‘böyle bir istihbarat yok’ açıklaması gelmişti. Soruşturma kapsamında Kılıçdaroğlu ifade çağrılmıştı.

Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı: Önce Erdoğan’ı dinleyin