‘Siyasi cinayet’ iddiasına soruşturma açıldı, Soylu’dan açıklama geldi

Yayın tarihi: 13 Ekim 2021 Çarşamba 10:18 am - Güncelleme: 13 Ekim 2021 Çarşamba 11:53 am

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ‘siyasi cinayetiddialarıyla ilgili re’sen soruşturma başlattı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan ‘istihbarat yok’ açıklaması geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın seçim öncesinde siyasi cinayetler işlenebileceği iddialarının ardından savcılık harekete geçti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, basına yansıyan iddialarla ilgili re’sen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

SOYLU: İSTİHBARAT YOK

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan da açıklama geldi. Ankara’da Trafik Birim Amirleri Toplantısı’na katılan Soylu, burada yaptığı konuşmada iddialara değinerek, şunları söyledi: “Birkaç gündür siyasi cinayetlerden bahsediyorlar. Ben İçişleri Bakanıyım, sordum, ‘Arkadaşlar böyle bir siyasi cinayet istihbaratı var mı?’ Yok. Bu bir FETÖ taktiğidir.”

Kılıçdaroğlu’ndan ‘siyasi cinayet’ çıkışı

SİYASİ CİNAYET TARTIŞMASI NASIL BAŞLADI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘siyasi cinayetler konusunda kaygılarım var’ açıklaması siyasette tartışma yaratmıştı. Kılıçdaroğlu, Mersin ziyaretinde, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidardan gitmemek için her yolu deneyeceğini” söyleyerek, “Siyasi cinayetler kaygım var” görüşünü dile getirmişti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da Sözcü gazetesinde yer alan röportajında “siyasi suikastler yapılacağı yönünde bizim de aldığımız duyumlar var” demişti.

AKP’den ‘siyasi cinayetler’ açıklaması

Koray Aydın: Bizim de aldığımız suikast duyumları var