İçişleri Bakanlığı yalanladı, Alican Uludağ belgeyle yanıt verdi

Yayın tarihi: 8 Nisan 2021 Perşembe 11:45 am - Güncelleme: 8 Nisan 2021 Perşembe 11:48 am

‘Malvarlığı dondurulan IŞİD üyesi 8 kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı çıktığı’ yönündeki haberlere İçişleri Bakanlığı’ndan yalanlama geldi. Yalanlamaya gazeteci Alican Uludağ, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ait belgeyle yanıt verdi.

İçişleri Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından mal varlıkları dondurulan 377 kişilik listede bulunan 8 kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı çıktığı iddia edilmişti. Konuyla ilgili haberlere İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden yalanlama geldi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, “FETÖ, DEAŞ, PKK/PYD ve DHKP-C yöneticileri ve örgüt üyesi toplam 377 kişi, kuruluş ve organizasyonun Türkiye’deki mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kararda yer alan DEAŞ terör örgütüyle irtibatlı/ iltisaklı kişilerden bazılarının Türk vatandaşlığı kazandıkları yönünde manipülatif ve gerçek dışı iddialar ortaya atıldı. Söz bu iddialar asılsız olup, iddia sahibinin spekülasyonlarından ibarettir. Bahse konu iddialar incelendiğinde bu 8 kişinin hiçbirinin Türk vatandaşı olmadığı tespit edilmiştir” denildi.

“İSİMLERİN KARŞISINA ‘TC VATANDAŞI’ İBARESİNİ BEN YAZMADIM”

Müdürlük açıklamasına gazeteci Alican Uludağ tepki geldi. İddiayla ilgili belgenin Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ait olduğunu belirten Uludağ, şu ifadeleri kullandı: ” ‘Yalan’, ‘spekülasyon’ dediğiniz haberin belgesi. İsimlerin karşısına ‘TC vatandaşı’ ibaresini ben yazmadım. Belge Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ait.”

Mal varlığı dondurulan 8 IŞİD’linin Türk vatandaşı yapıldığı ortaya çıktı