Mal varlığı dondurulan 8 IŞİD’linin Türk vatandaşı yapıldığı ortaya çıktı

Yayın tarihi: 7 Nisan 2021 Çarşamba 11:24 am - Güncelleme: 7 Nisan 2021 Çarşamba 11:25 am

İçişleri Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından mal varlıkları dondurulan 377 kişilik listeden skandal bir ayrıntı ortaya çıktı. IŞİD terör örgütüne üye oldukları tespit edilen ve malvarlıkları dondurulan 8 yabancının Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olduğu anlaşıldı.

Kitle İmha Silahlarının yayılmasının Finansmanın Önlenmesine ilişkin Kanun Teklifi’nin Aralık 2020’de yasalaşmasının ardından bugün ilk adım atıldı.

Ankaragazetecisi.com’dan Alican Uludağ’ın haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla FETÖ, IŞİD, PKK/KCK ve DHKP/C terör örgütleri üyesi oldukları gerekçesiyle toplam 377 kişinin Türkiye’de bulunan mal varlıkları donduruldu. Buna ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda, bu kişilerin 60 gün içinde Danıştay’da dava açabilecekleri vurgulandı.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Yüzlerce kişinin mal varlığı donduruldu

ADİL ÖKSÜZ LİSTEDE YER ALMADI

Listenin FETÖ bölümünde 205 kişinin isimleri yer aldı. Bunlar arasında FETÖ lideri Fethullah Gülen, Hamdi Akın İpek, Ekrem Dumanlı, Abdullah Aymaz, Ahmet Kurucan, Cemal Uşak, Cevdet Türkyolu, Mustafa Özcan, Mustafa Yeşil, Önder Aytaç ve Şerif Ali Tekalan gibi firari isimler yer aldı. Ayrıca halen cezaevinde olan Hidayet Karaca’nın da malvarlığı donduruldu. Ancak listede 15 Temmuz darbe girişiminin faillerinden firari Adil Öksüz ile firari savcı Zekeriya Öz gibi bazı kritik isimlerin yer almaması dikkat çekti.

77 PKK’LI

PKK terör örgütünden ise 77 kişinin mal varlıklarına dondurma kararı alındı. Listede Murat Karayılan, Ali Haydar Kaytan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Hülya Oran, Fehman Hüseyin ve Ferhat Abdi Şahin isimleri dikkat çekti.

9 DHKP/C’li

Arasında Musa Aşoğlu ve Hüseyin Fevzi Tekin’in olduğu 9 kişinin DHKP/C terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla malvarlıkları donduruldu.

8 IŞİD’Lİ VATANDAŞ YAPILMIŞ

Ancak listenin en dikkat çeken bölümünü IŞİD ile ilgili olan isimler oluşturdu. Listede yer alan 86 kişinin büyük bölümünü Türk vatandaşları oluşturdu. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kayıtlarda yer alan 8 yabancının da IŞİD üyesi oldukları gerekçesiyle malvarlıklarının dondurulması soru işareti yarattı. Bu durum, IŞİD bağlantılı kişilerin nasıl bir güvenlik soruşturması sonucunda Türk Vatandaşlığı’na geçirildiği sorusunu doğurdu.

Listede yabancı kökenli olan ancak “Vatandaşlık TC” olarak kayıtlara giren 8 kişinin isimleri şöyle:

Abu Bahaa kod adlı Zıad Alzhourı, Hasan Krayem, Hasan Maher Abdullah Abdullah, Mohamad Qassem, Fayez Alflıtı (Lübnan doğumlu), Saad Ali Saad Saad, Salim Ahmet Bakr Abboosh, Yusuf El Ali Elhasan (Suriye doğumlu). Listede ayrıca 10 Ekim katliamının failleri İlhami Balı, Deniz Büyükçelebi ile iki Türk askerini yakarak şehit eden Hasan Aydın da yer aldı.