İBB’nin verdiği süre doldu!

Yayın tarihi: 8 Şubat 2022 Salı 3:39 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 5:02 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, Süleymaniye Camii’nin silüetini bozan İlim Yayma Vakfı’na ait inşaat ile ilgili “İnşaat durmazsa İBB olarak inşaatı mühürleyeceğiz.” dedi. İBB’nin İlim Yayma Vakfı’na verdiği süre doldu. İnşaat kapısında mühürleme yapıldı.

İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, TELE 1’de yayınlanan Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk oldu. Polat, Süleymaniye Camii’nin silüetini bozacak şekilde İlim Yayma Vakfı tarafından yapılan inşaatın hukuksuz olduğunu belirterek “Biz ilçe belediyesine 3 gün verdik. Bu yarın (bugün) sona eriyor ve inşaatın durdurulması gerekiyor. Durdurmaması durumunda İBB olarak gidip inşaatı mühürleyeceğiz. Ardından da kaçak katların yüksekliklerinin yıkılması gerekiyor. Buradaki yükseklikleri de yıkacağız. Bu alanın planlamasını baştan yapıp kullanacağız.” dedi. İBB’nin İlim Yayma Vakfı’na verdiği süre doldu. İnşaat mühürlendi, o anlar ise TELE1 ekranlarında canlı olarak yayınlandı.

Vakfın inşaatına büyük tepki! “Durdurmak zorunda kaldılar”

İBB HAREKETE GEÇMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Süleymaniye Camii’nin görünümünü etkileyen yapı için acil durdurma istemişti. Koruma Bölge Kuruluna başvuran İBB, yapı projesinin yürürlükteki imar planına ve yönetmeliğe aykırı olduğunu belirtmişti.

KALIPLAR SÖKÜLMÜŞTÜ

HaberTürk’ten Esra Boğazlıyan’ın haberine göre, inşaatın son katındaki kalıplar sökülmüştü.

 

İMAMOĞLU’NDAN MÜHÜRLEMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Süleymaniye Camii’nin silüetini bozacak şekilde yapılan İlim Yayma Vakfı’na ait inşaata verilen sürenin dolduğunu söyleyerek, “Bir vakıf tarafından yapımı devam eden ve Süleymaniye Camii’nin silüetini bozan yurt inşaatının durdurulması için tanıdığımız süre doldu. İnşaat, ekiplerimiz tarafından mühürlendi. İstanbul’un tarihi ve manevi değerlerini korumada taviz vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

İBB süre verdi! İnşaat durmazsa yarın mühürleyeceğiz