İBB’nin gezici çocuk kütüphanesi AKP’li Belediye tarafından kaldırıldı

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2021 Çarşamba 2:44 pm - Güncelleme: 14 Temmuz 2021 Çarşamba 2:54 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait “500İG gezici kütüphane eğlenerek öğreniyoruz” adlı etkinlik otobüsü faaliyetini sürdürürken Zeytinburnu Belediyesi ekiplerince kaldırıldı.

AKP’nin İstanbul’da seçimi kaybetmesinin ardından yetki tırpanına uğrayan İBB’nin bu sefer de çocuklar için düzenlediği etkinlik AKP’li Zeytin Burnu Belediyesi tarafından engellendi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sosyal medyada yaptığı paylaşımda AKP’li Belediyenin uygulamsına, “Sebep? Siyasi hırs uğruna bari çocuklara kıymayın diyeceğim ama nafile.. Vatandaşı görmeyen, şuradaki çocukların mutluluğunu hissedemeyen bir anlayışın tezahürü bu davranış Bu anlayıştan hep birlikte kurtulacağız hem de çok yakında” sözleriyle tepki gösterdi.

AKP’li Zeytin Burnu Belediyesi’nin uygulamasına tepki gösteren CHP Zeytinburnu İlçe Başkan Yardımcısı Süleyman Dağ, “AKP’li Belediyelerin yaptığı ayrımcı ve ötekileştirici uygulamalarına bu kez ÇOCUKLAR maruz kaldı. İlçemize gelen İBB’ye ait “500İG gezici kütüphane eğlenerek öğreniyoruz” adlı etkinlik otobüsü belediye ekiplerince kaldırıldı. ZEYTİNBURNU BELEDİYESİNİN yaptığı bu ayıbı KINIYORUZ” ifadelerini kullandı.