İBB’den kafa kafaya çarpışan metrobüs kazasıyla ilgili açıklama: Şoför baygınlık geçirdi

Yayın tarihi: 16 Nisan 2020 Perşembe 10:30 pm - Güncelleme: 16 Nisan 2020 Perşembe 10:34 pm

İstanbul Avcılar’daki metrobüs kazasına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nden açıklama geldi. Kazanın, metrobüs şoförlerinden birinin baygınlık geçirmesi sonucu meydana geldiği belirtilen açıklamada, kazada yaralananların sağlık durumlarının iyi olduğunu söylendi.

İstanbul’un Avcılar ilçesinde iki metrobüsün kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, İstanbul Büyükşehir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’ndan kazaya ilişkin açıklama yapıldı.

Avcılar’da iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

“ŞOFÖR BAYGINLIK GEÇİRDİ”

Baygınlık geçiren şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kazanın meydana geldiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu akşam 16.55’te Metrobüs hattındaki İBB Sosyal Tesisleri ile Küçükçekmece istasyonları arasında karşı yönlerden gelen iki aracımız çarpıştı. Üzücü kazada 2 yolcu ve her iki aracın şoförü yaralandı. İlk belirlemelere göre kaza bir şoför arkadaşımızın baygınlık geçirmesi üzerine yaşandı. Kazanın ardından otobüste sıkışan şoför arkadaşımız hastaneye kaldırıldı.

“YARALILARIN SAĞLIK DURUMU İYİ”

“Aldığımız bilgilere göre, kazada yaralanan 2 yolcu ve 2 şoförün durumları iyi. Baygınlık geçirdiği ve direksiyon hakimiyetini kaybettiği için kazaya sebebiyet verdiği belirlenen şoförümüzün de durumu iyi. Metrobüs hattımız her iki yöne de trafiğe açıldı. Kazayla ilgili inceleme sürüyor”