İBB Sözcüsü Murat Ongun’dan Fahrettin Altun’a ‘Şeb-i Arus’ yanıtı

Yayın tarihi: 21 Aralık 2020 Pazartesi 9:50 pm - Güncelleme: 21 Aralık 2020 Pazartesi 11:04 pm

İBB Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fahrettin Altun’a yanıt verdi.

Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hoşgörü denildiği zaman akla ilk gelen bu toprakların sönmeyen kandili Hazreti Mevlânâ’nın vuslat gecesinde, ne yazık ki bizlere geçmişin kötü hatıralarını yeniden hatırlatacak kahredici bir olay vuku bulmuş, Kur’an’ı Azim’e ve Hz. Mevlânâ’ya büyük bir saygısızlık yapılmıştır. İlahî kelamı nüzûluna aykırı bir biçimde, özünden koparırcasına, sözde semâ gösterisi eşliğinde Türkçe okumak ‘hoşgörü’ kelimesiyle ifade edilecek bir olay değildir. Hoşgörü, her inancı özü ve şekli itibarıyla olduğu gibi kabul etmek ve saygı duymaktır. İslâm, özü ve şekliyle bir bütündür. İslâm’ın kaideleri ‘hoşgörü’ kelimesi altında içi boşaltılacak değerler değildir. Bu saygısızlığa sessiz kalamayız. Bu saygısızlığın hangi hesaplarla yapıldığını çok iyi biliyoruz. Despotik, baskıcı, yasakçı ve her türlü değerin silindiği karanlık geçmişlerini özleyenlere açıkça söylüyoruz; Türkiye, ne pahasına olursa olsun özlemini çektiğiniz o karanlık günlere hiçbir zaman dönmeyecektir” ifadelerini kullanması yurttaşlardan tepki çekmişti.

İBB SÖZCÜSÜ ONGUN’DAN JET YANI: DESPOTİK, BASKICI, YASAKÇI İTHAMLARINI DA MUHATTABINA AYNEN İADE EDİYORUZ

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’a yanıt verdi. Ongun, şu ifadeleri kullandı:

  • “Kendine “Hoca” dedirten biri İBB’nin Şeb-i Arus törenine dil uzattı. Mevlana der ki; İnsan gözdür görüştür, gerisi ettir. İnsanın gözü neyi görüyorsa, değeri o kadardır.
  • Türkiye çok zor günlerden geçerken, milletimiz ekonomik kriz altında ezilirken, iş yerleri bir bir kapanırken bunu perdelemek adına gereksiz polemik yaratma çabası, çaresizliğin resmidir. Biz, milletin acil sorunlarını dert edinmeye, çözümler üretmeye devam edeceğiz.
  • Despotik, baskıcı, yasakçı ithamlarını da muhattabına aynen iade ediyoruz. Özlemini çektiğimiz günler de bu ülkenin birlik ve beraberlik içinde geleceğe umutla baktığı güzel günlerdir. Bunu başaracağız.”