İBB iştiraki Spor İstanbul’dan Çocuk Hakları Günü’nde önemli protokol

Yayın tarihi: 21 Kasım 2023 Salı 4:15 pm - Güncelleme: 21 Kasım 2023 Salı 9:45 pm

İBB Spor İstanbul ile İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi, 20 Kasım Çocuk Hakları Günü’nde bir protokole imza attı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul’un çocuk haklarının korunması ve güvenli spor kültürünün yaygınlaştırılması için oluşturduğu çocuk koruma politikası İstanbul Barosu’nun da ortaklığıyla protokol imzalandı. Spor İstanbul’un merkez binasında gerçekleştirilen imza törenine Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Ayar ve Spor İstanbul yöneticileri katıldı.

Böylece Spor İstanbul’da çocuk haklarının korunması politikası kapsamında eğitim ve seminerler verilmesi projesi İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatlarının ortaklaşa çalışmasıyla hayata geçirilecek.

SPOR İSTANBUL MÜDÜR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Protokolün imzalanması sırasında konuşan Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, “Çocuk hakları konusunun, eğitmenlerimizden başlayarak, kurum kültürüne olabildiğince nüfuz etmesini istiyoruz. Spor İstanbul eğitmenlerimiz, sayısal olarak baktığınızda; yıl içerisinde 150-200 bin çocukla, öğretmen-öğrenci ilişkisi kuruyor. O yüzden bu iş birliğinin İstanbul Barosu ile başlamış olması da bizim için çok iyi bir gelişme. Biz piyasadaki spor okullarını da çocuk hakları konusunda bu işin içine çekmek için neler yapılması gerektiği konusunda düşünüyoruz. Bunu artık baro ile de düşünelim” dedi.

“ISRARLA ÜZERİNDE DURMAK LAZIM”

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Ayar da, “Dünya nüfusunun büyük çoğunluğu çocuklardan oluşuyor. Bu yüzden çocuk hakları bilincini oluşturmak, her kurumda ciddi anlamda önemli. Bu iş birliği için biz de çok heyecanlıyız. Uzun vadede, istikrarlı bir şekilde ve ısrar ederek, üzerinde durmak lazım. Bu iş birliğinden ötürü çok mutluyuz” diye konuştu.

Kaynak: TELE1