İBB ile Beykent Üniversitesi bir araya geldi

Yayın tarihi: 29 Aralık 2021 Çarşamba 2:21 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2021 Çarşamba 2:21 pm

Beykent Üniversitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Avrupa Birliği İlişkileri Müdürlüğü bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda, iki kurum arasında yapılabilecek işbirlikleri ele alındı.

Beykent Üniversitesi ve İBB Avrupa Birliği (AB) İlişkileri Müdürlüğü bir araya geldi. İBB AB İlişkileri Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya Beykent Üniversitesinden Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Armağan Gözkaman, Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) Müdürü Doç. Dr. Fatih Fuat Tuncer, Uluslararası Etkinlikler Daire Başkanı Aybala Yavuzarslan, İBB AB İlişkileri Şube Müdürü Dr. Ali Doğanay ve Müdür Yardımcısı Egemen Gökgöz katıldılar.

Üniversiteler ve yerel yönetimler arasında düzenlenen işbirliklerinin önemine değinen Prof. Dr. Armağan Gözkaman, “Türkiye’de eğitimin uluslararası olmasına destek olacak en büyük faaliyetlerden biri, kamu ve yükseköğretim kurumlarının birlikte çalışması. Yerel yönetimlerin de bu konuda verdiği destekler çok kıymetli. Ortak yürütülecek projelerle, yükseköğretimin uluslararasılaşmasına, yerel yönetimlerin ve faaliyetlerinin uluslararası alanda bilinirliğine ve takdirine ortak olmak bizleri onurlandıracaktır” ifadelerini kullandı.

İBB AB İlişkileri Şube Müdürü Dr. Ali Doğanay ise yaptığı açıklamada, “Biz, İBB olarak üniversiteler ile işbirliği konusuna büyük önem veriyoruz. Beykent Üniversitesi de bu anlamda önemli çalışmaları olan üniversitelerden bir tanesi. Özellikle AB Araştırma Merkezi ile yapabileceğimizi düşündüğümüz bir çok işbirliği fikri oluştu. Bu açıdan üniversite-kamu işbirliklerinin giderek artması için çalışmalara devam edeceğiz” şeklinde konuştu.