İBB adayı Taylan Yıldız neden bağımsız aday olduğunu anlattı

Yayın tarihi: 26 Şubat 2024 Pazartesi 6:38 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2024 Pazartesi 11:46 pm

İstanbul’da bağımsız belediye başkan adayı olan Taylan Yıldız, adaylık sürecini ve neden bağımsız aday olduğunu açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bağımsız Başkan Adayı Taylan Yıldız, TELE1’de Ülkü Çoban’ın sunduğu ‘Seçime Doğru 2024’ programına konuk oldu. Yıldız, adaylık sürecini ve projelerini anlattı.

“Benim adaylık gibi bir niyetim yoktu açıkçası.” diyen Yıldız, “Ben İYİ Parti’den istifa ettikten sonra sokakta yürürken genç arkadaşlarım özellikle ‘Ya abi belediye başkan adayı olsana. Bir şey deneyeceğiz’ dedi. Ben katılımcı demokrasiye iyi mââl etmiş bir insanım. Ben aldığım bütün kararları gençlere sorarak alıyorum. Hatta meclis üyeliğinden istifa edip milletvekili adaylığı koymak için bile internette yayın yaptım. Camlı yayında anlık anket açtım.” dedi.

‘İNSANLAR SİYASİ PARTİLERDEN UMUTLARINI YİTİRDİ’

Yıldız, neden bağımsız aday olduğunu anlatırken özellikle 14 Mayıs sürecinde insanların siyasi partilerden umutlarını yitirdiklerini belirtti. Yıldız, “Bunun sebebi de şu oldu. Hiçbir siyasi partiyi ayırmıyorum. Şöyle bir sıkıntı var, siyasi partiler kanunu siyasi partiler liderlerinin tahakkümünü ve böylece tabandan istenilen adayların tepeye çıkmasını engelleyen bir durum söz konusu. Şimdi bunu gördükleri zaman diretilen adayları da hiç kimse sevmediği için dediler ki, ‘Ağabey lütfen sen bir partinin payandası altına girme. Lütfen sen bağımsız ol. Kendi niteliğin ile kendi ekibini kur ve İstanbul’u yöneteceksen de lütfen bağımsız yönet.’ dediler bana.” ifadelerini kullandı.

Bağımsız aday olmanın zor olan yanlarını anlatan Yıldız, “İnsanlar bağımsızsınız diye sanki bir partinin tabelası altında olunca daha çok oy alacaksınız gibi bir algı var halbuki böyle bir şey yok anketlerde biz gayet iyi çıkıyoruz.” diye konuştu.

‘EKREM İMAMOĞLU NEDEN İSTANBUL GÖNÜLLÜLERİNİ KURDU?’

“Şimdi diyorlar ki, ‘Ağabey senin bir teşkilatın yok nasıl olacak bu iş?’ hemen söylüyorum” diyen Yıldız sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Ekrem İmamoğlu 2019’da aday olduğu zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayıydı değil mi? Evet hemen İstanbul Gönüllülerini kurdu. Niye? Madem bu kadar büyük güzel çalışan, takır takır çalışan 100 yıllık partinin örgütü vardı niye İstanbul gönüllerini kurdu? Çünkü siyasi parti içinde bu işler adayların istediği gibi çalışmıyor demek. Ya ben buradan bunu anlıyorum. Yoksa sıfırdan bu işe niye girersiniz? Sonra daha ilginç söyleyeyim bunu unuttuk. Hep beraber Sayın Kılıçdaroğlu bakın Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı bir buçuk milyondan fazla üyeleri var. Kılıçdaroğlu Gönülleri’ni kurdu. Bunu neden anlatıyorum? Demek ki parti tabelası olması bir işe yaramıyormuş. Bizim şu an 8 binden fazla gönüllümüz var İstanbul’da sokak sokak dolaşıyorlar. ‘Yarınını Seç’ diye bir uygulamamız var. Android’de de iPhone’da da var. Şimdi bu uygulama telefondan indirebiliyorsunuz orada şey yapabiliyorsunuz Bir kere biz görev veriyoruz o genç arkadaşlara Diyoruz ki ‘Şu esnafı gördüğünde abinizin şu projesini anlat iki tane. İstanbul’da olan anneannenin dedeni ara bizim selamımızı söyle ve şu projelerimizi anlat’ diyoruz”

İşte Taylan Yıldız’ın istifasının perde arkası! Akşener’in haberi var mıydı?

Kaynak: TELE1