Hüsnü Mahalli İYİ Partili Hatipoğlu’nun sözlerine sert çıktı! “Bu ne ya, bu mu politika?”

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2023 Cuma 10:14 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2023 Cuma 10:15 pm

Gazeteci Hüsnü Mahalli, İYİ Partili Nebi Hatipoğlu’nun yerel seçimlerde AKP ve MHP ile ittifak yapılması gerektiğin savunduğu ifadelerini değerlendirdi. Mahalli, “Bu ne ya, bu ne Allah aşkına! Bu mu politika? Sonra vatandaş da ‘İyi ki bunları seçmedim’ diyor. Amaç bu. Bu cümleyi vatandaşa söylettirmek ve kafasına yerleştirmek” dedi.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu yerel seçimlerde AKP ve MHP ile ittifak yapılması gerektiğini savunarak “CHP’den sadece köstek gördük. Eskişehir’de hiçbir destek vermediler” dedi.

Gazeteci Hüsnü Mahalli, TELE1 ekranlarında yayınlanan “4 Soru 4 Yanıt” programında İYİ Partili Hatipoğlu’nun yerel seçim açıklamlarını değerlendirdi. Mahalli, ” Hatipoğlu’nun sözlerine şaşırmadığını ifade ederek, “Ben seçimden önce bile bekliyordum bunu. Ben İYİ Parti’den bunu gerçekten bekliyorum” dedi.

İYİ Partili vekil ağzındaki baklayı çıkardı: AKP ve MHP’yi destekleyelim

“HERKES KENDİNE GÖRE BİR TEZGAH ÇEVİRİYOR”

Hatipoğlu’nun sözlerinin haberleşmesinden sonra aklında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tokalaşırken birirlerine “hayran hayran” baktıkları fotoğrafın geldiğini ifade eden Mahalli, şunları söyledi:

“Sonuçta Meral Hanım köken oalrak MHP’den geldi, sağ bir partiden. Gelecekle DEVA bile anlaşamadı, Saadet ile yapılan birleşme konusunda. Hangisi senaryo, hangisi uydurma, hangisi algı artık karıştı. Herkes bu oyunun içinde kendine göre bir tezgah çeviriyor ve bizim gibi vatandaşların da kafasını karıştırıp bir yerlere sürüklemek istiyorlar hepimizi. Eğer samimiysen muhalefet söyleminde”

“BU NE YA”

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in seçim öncesi ve sonrası tavrını da anımsatan Hüsnü Mahalli, ” ‘Masadan kalktım’, ‘Geri geldim’, ‘Ben Kemal Beye asla vefasızlık yapmam’, ‘Çocuklarıma bile söyleyeceğim, sahip çıkın Kemal Beye’ sonra çıktı yenilince, ‘Valla biz yenilmedik Kemal Bey yenildi’. Bu ne ya, bu ne Allah aşkına! Bu mu politika? Sonra vatandaş da ‘İyi ki bunları seçmedim’ diyor. Amaç bu. Bu cümleyi vatandaşa söylettirmek ve kafasına yerleştirmek. Bütün bu tezgahın hikayesi bu onlara göre” dedi.