Hüsnü Mahalli HTŞ operasyonunu değerlendirdi! “Eylem için gelmiş olabilirler”

Yayın tarihi: 24 Ekim 2022 Pazartesi 11:56 am - Güncelleme: 24 Ekim 2022 Pazartesi 12:14 pm

Gazeteci Hüsnü Mahalli Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın El Nusra/Heyet Tahrir Şam Cephesi silahlı terör örgütü içerisinde faaliyette bulundukları tespit edilen şüpheliler hakkındaki gözaltı kararını TELE1’e değerlendirdi. Mahalli, “Bu haber doğruysa büyük ihtimalle El Nusra adamlarını Türkiye’nin içerisinde eylem yapmaları için göndermiş olabilir” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, El Nusra/Heyet Tahrir Şam Cephesi silahlı terör örgütü içerisinde faaliyette bulundukları tespit edilen 11 şüphelinin eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi.

Gözaltı kararını TELE1’e değerlendiren Hüsnü Mahalli şunları söyledi:

“Türk medyası Afrin bölgesindeki kavgayı yazmıyor, çizmiyor. Bütük ihtimalle El Nusra Türkiye ile kavga ederse bu kavgayı Türkiye’nin içerisine taşımaya çalışıyordu. Gözaltı kararı çıkarılanlar büyük ihtimalle burada eylem yapacaklardı. Türk ordusu ve Nusra arasındaki kavga devam ediyor. Günlük satışmalar var. Bir sürü şey yaşanıyor. Eğer bu haber doğruysa Nusra adamlarını Türkiye içerisine gönderip eylem yaptıracaktı.”

El Nusra terör örgütünde faailyet gösteren 11 kişi hakkında gözaltı kararı