Hüseyin Baş, Erdoğan’ın sözlerini hatırlattı: Halife bunu yapar mı?

Yayın tarihi: 19 Kasım 2022 Cumartesi 11:23 pm - Güncelleme: 19 Kasım 2022 Cumartesi 11:24 pm

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Direnişi sırasında “camide içki içildi” ve “camiler yakıldı” sözlerini hatırlatarak, “Halife bunu yapar mı?” diye sordu.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarını konu edindiği bir video paylaştı. Videoda, Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Direnişi eylemleri sırasında “camide içki içildi” ve “camiler yakıldı” sözlerine de yer verildi. Erdoğan’a oy veren bazı kişilerin Erdoğan’ı “halife” olarak gördüklerini söylediğini duyduğunu belirten Hüseyin Baş, “Halife bunu yapar mı yahu?” diye sordu.

Baş videoda şu ifadeleri kullandı:

“Mesela niye oy veriyorlar? Diyorlar ki müslüman. Müslüman olsa iyi halife. Ben uydurmuyorum bunu. Ben duyduğum için söylüyorum. Benim halifem değil. Yahu müslüman oy alıyorsa biz de müslümanız. Sıkıntı yok. Fakat şunu anlatmamız lazım: Müslüman yalan söyler mi? Mesela ne diyor? Olaylardan dokuz yıl sonra camiler yakıldı demeye başladı. Mesela müslüman iftira atar mı? İftira atıyorlar. Mesela bir müslüman faiz haramdır diye diye bütün hacıları hocaları faize bulaştırır mı? Hadi müslüman yaptı, halife bunu yapar mı yahu?”

6’lı masanın kapılarını kapattığı Hüseyin Baş’tan ilk paylaşım! “Sakin”