Hulusi Akar Erdoğan’ın bayat dediği sloganı sahiplendi

Yayın tarihi: 17 Nisan 2023 Pazartesi 9:20 am - Güncelleme: 17 Nisan 2023 Pazartesi 9:20 am

AKP’nin Kayseri milletvekili adayı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yıllar önce AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘bayatlamış’ slogan dediği, ‘vur de vuralım’ sloganına, MHP Lider Devlet Bahçeli ile aynı yanıtı verdi. 

Görevinden istifa etmemesi nedeniyle milletvekilliği adaylığı tartışmalı olan Milli Savuma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri’de konuştu. Akar’ın konuşması sırasında ‘vur de vuralım, öl de ölelim’ sloganları atıldı. Akar, sloganlara, ‘onun da zamanı’ gelecek yanıtını verdi.

“BUNLAR BİZE YAKIŞMAZ”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018’de AKP’lilerin attığı bu slogana tepki göstermişti. Erdoğan, “Arkadaşlar bu bayatlamış sloganları atmayın. Bunlar bize yakışmaz. Onları geçmişte birileri atıyordu. Biz nerde öleceğimizi nerede vuracağımızı çok iyi bilen teşkilatız. Her şey önce bir siyasi parti olduğumuzu da unutmayın” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, Çözüm Süreci’nde de aynı slogana aynı yanıtı veren MHP Lideri Devlet Bahçeli ile gerginlik yaşamıştı. Erdoğan, Bahçeli’ye, ” Yaşatmanın değil ölmenin ve öldürmenin istismarından faydalanan bir dil kullanıyor” tepkisini göstermişti.

Bahçeli ve Erdoğan’ı karşı karşıya getiren sloganı yıllar sonra Hulusi Akar kullandı