Sakaryaspor taraftarlarından Hüda-par liderine: Hizbullahçılar, gideceksiniz!

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2023 Salı 8:31 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 6:12 am

Hizbullah’ı terör örgütü olarak kabul etmeyen Hüda-par’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Bolu’da bir dinlenme tesisinde Sakaryaspor taraftarları tarafından protesto edildi.

Bolu’da bir dinlenme tesisinde, Hüda-par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile karşılaşan Sakaryaspor taraftarı, “Hizbullahçılar gideceksiniz” diyerek tepki gösterdi.

GAFFAR OKKAN ADINA SLOGAN ARTILAR

Sözcü’nün haberine göre; Yapıcıoğlu’na tepki gösteren Sakaryaspor taraftarlarına tesisteki güvenlik görevlileri müdahalede bulunurken, şehit emniyet müdürü Gaffar Okkan adına, “Baş koymuşum Gaffar Okkan yoluna” sloganları attılar.

GAFFAR OKKAN KİMDİR?

Ali Gaffar Okkan, Sakarya’nın Hendek ilçesinde 1952 yılında doğdu. 30 Eylül 1970 tarihinde Polis Koleji’nden, 29 Eylül 1973 tarihinde Polis Akademisi’nden mezun olarak İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne komiser yardımcısı olarak atandı.

Gaffar Okkan bu ilde komiser rütbesine kadar çeşitli birimlerde görev yaptıktan sonra, 1983 yılında Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanarak, 1985 yılında şube müdürlüğüne terfî etti. 1986 yılında Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev aldı. Bu ilde 1992 yılında emniyet müdür yardımcısı oldu.

Gaffar Okkan, 6 Aralık 1993 tarihinde 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfî ederek Kars il emniyet müdürü olarak atandı. 18 Kasım 1997 tarihinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürü olarak göreve başladı. Bu arada İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi kamu yönetimi bölümündeki lisans eğitimini tamamlayarak mezun oldu.

Gaffar Okkan, Kars emniyet müdürü iken, Diyarbakır halkına emniyet müdürü olarak atandı.Kadın polisler Diyarbakır’da ilk kez onun emriyle sokağa çıktılar, trafiği yönettiler. Gaffar Okkan, iki küçük otomobil aldı ve mavi-beyaza boyattı, ikişer kadın polis görevlendirdi. Bir otomobil kaybolan çocukları toplayıp ailelerine teslim ediyor, diğeri de yürümekte zorlanan yaşlılara yardım ediyordu. Havaalanındaki kadın polisler, yaşlı yolcuların bilet işlemlerini yaptı, onlara uçaklarına kadar eşlik etti. Havaalanına tekerlekli sandalye aldırdı. Okkan’ın ilklerinden biri de, şehrin önemli merkezlerine kameralar taktırmasıydı. Gece yarılarına kadar makam odasındaki dev ekranda sokakları gözlerdi.

GAFFAR OKKAN NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır’ın Şehitlik semtinde makam aracıyla Emniyet Müdürlüğü’nden Valilik binasına doğru giderken silahlı bir grup tarafından pusuya düşürülmüş ve açılan ateş sonucunda beş polis memuruyla birlikte hayatını kaybetmişti. Okkan suikasta uğradığında 49 yaşındaydı.

Erdoğan’a göre HÜDA PAR’ın yöneticilerinin hüküm giydiği Hizbullah ile alakası yokmuş