Erdoğan’a göre HÜDA PAR’ın yöneticilerinin hüküm giydiği Hizbullah ile alakası yokmuş

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2023 Cuma 2:10 am - Güncelleme: 12 Mayıs 2023 Cuma 2:28 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hizbullah’ı terörö örgütü olarak görmeyen HÜDA PAR için “Geçmişte terör örgütü ile anılması olayı tamamen HDP’nin kendisine bir çıkış yolu aramasından kaynaklanmaktadır. HÜDA PAR‘ın geçmişteki terör örgütü ile ilgisi alakası yok” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde gençlerin sorularını cevapladı.

Erdoğan’a programda, “HÜDA-PAR geçmişinde bir terör örgütüyle anılıyor. AKP – HÜDA PAR işbirliği hakkında düşünüyorsunuz?” sorusu yöneltildi.

Binali Yıldırım’ın bu sözleri HÜDA Par’ı bile güldürür

Erdoğan, yöneticilerinin bir kısmı Hizbullah terrör örgütü mensubu olmaktan hüküm giyen HÜDA Par için, “Geçmişte terör örgütü ile anılması olayı tamamen HDP’nin kendisine bir çıkış yolu aramasından kaynaklanmaktadır. HÜDA PAR’ın geçmişteki terör örgütü ile ilgisi alakası yok. Kaldı ki böyle bir durum söz konusu olsa, bizim de beraber yürümemiz söz konusu olmazdı” ifadelerini kullandı.

“KÜRT VATANDAŞLARIN SİYASALLAŞMASI NOKTASINDA BERABER YÜRÜMEK İSTEDİK”

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“HÜDA PAR’ı özelikle Kürt vatandaşlarımızın siyasallaşması noktasında beraber bu yolda yürüyelim istedik ve onların hem yerli hem milli bunun yanında da bir vatanseverlik noktasında HDP ile mukayese edilmeyecek bir konumu var. HÜDA PAR, bir siyasallaşmanın gayreti içerisinde olan bir siyasi partidir. Ve şu anda zaten bu seçimlere onlar kendi adaylarıyla girmek suretiyle bir adım atmışlardır. O da parlamentoya bir girme imkanını yakalamak ve parlamentoda da artık düşüncelerini, sesini daha ideal bir şekilde çıkarmaktır. Söylemleri, onlara yapılan yakıştırmaları kabul etmemiz mümkün değil”

HÜDA PAR başkanının arşivi AKP’yi zora sokacak! “Bu coğrafyanın adı Kürdistan”

“KIZILAY ÇADIR SATMA İŞİNE GİREMEZ”

Erdoğan bir başka gencin kendisine yönelttiği, “Depremde çadır satan, huzur hakları gibi sebeplerle Kızılay Genel Müdürü ve Kızılay çok fazla gündeme geldi. Bu konu hakkında ne düşündüğünüzü merak ediyorum” sorusu üzerine ise şu ifadeleri kullandı:

“Bu konu tabii beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma fiiline, işine giremez. Süratle de tabii bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Çünkü biz Kızılay’ı özellikle çadır üretiminde çok daha aktif hale gelmesi için sürekli teşvik ettik. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en ufak bir sıkıntısının, probleminin olmaması gerekir”