Huawei Sound Joy’a yakından bakıyoruz

Yayın tarihi: 26 Şubat 2022 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 25 Şubat 2022 Cuma 6:39 pm

Huawei Sound Joy, şık ve dayanıklı bir tasarıma sahip. Kolay bir kullanılabilirliği var ve zengin işitsel detaylar sunabiliyor. Özellikle gezmekten hoşlanan ve gezip gördüğü yerlerde, yanında müziğini de eksik etmeyenlerin tercih edebileceği bir ürün. Tabii aile ve arkadaş toplantılarını parti havasında yaşamayı sevenler için de öyle.

Huawei Sound Joy, Devialet işbirliği ile ortaya çıkarılmış, tek şarj ile 26 saate kadar kullanım imkânı sunan, suya ve toza karşı dayanıklı bir taşınabilir hoparlör. Tasarım detaylarına baktığımızda, ses arttırmak ve azaltmak için oldukça büyük tuşlar tasarlanmış. Bu, kolay kullanım için önemli.

Öte yandan üründe Bluetooth, oynatma/duraklatma, eşleştirme ve mikrofon tuşları da içe gömülü tasarımla geliyor. Bir de Type-C bağlantı noktası var, ki bu sayede kolayca şarj işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Ürün, NFC bağlantı desteğine de sahip. Bu sayede Android işletim sistemli telefonunuzu bu hoparlöre dokundurarak da favori şarkınızın hoparlör aracılığıyla çalınmasını sağlayabilirsiniz.

 

Sound Joy’un sağ ve sol yan tarafları da fazlasıyla dikkat çekici. Özellikle ürünü çalıştırdığınız esnalarda, bass’ların ne kadar güçlü olduğunu bu bölgeleri kısa süreli kontrol ederek görebilirsiniz. Ayrıca bir tarafta farklı renklerden oluşan aydınlatma sistemine de yer verilmiş. Bu da özellikle loş ışıklı ortamlarda, müziğin etkisinin yansıtılması adına güzel bir dokunuş olmuş.

Hoparlörün alt kısmında iki tane de mini ayak var. Bunlar sayesinde cihazı sabit konımlandırabiliyorsunuz. Hani bazı taşınabilir hoparlörlerde, özellikle ses seviyesini yükseltince oluşan bass titreşimleri sebebiyle cihazların hareket ettiği gözlenir. Bu, örneğin bu tip cihazların bir masadan düşmesine ve hasar görmesine yol açabilir. Huawei Sound Joy ise, sağlam bir tutuş hissine sahip. Yerinden kımıldamıyor bile.

Huawei Sound Joy

Huawei Sound Joy, Bluetooth 5.2 kablosuz bağlantı teknolojisine sahip

Böylece düşük güç tüketimi ve veri geçiş gecikmesini azaltıyor. Ayrıca telefonunuzdan metrelerce uzakta olmasına rağmen bağlantıda sorun yaşanmadan çalışmasını sürdürebiliyor.

Ürün, Devialet desteğiyle hazırlanmış dörtlü hoparlör sistemine sahip. Hoparlörler arasında işitsel detayların net yansıtılabilmesi için iyi bir görev dağılımı söz konusu. İster ürünün yakınında olun, isterseniz de metrelerce uzağında, hem yakın hem de uzak mesafede seslerin ortamda çok iyi yayıldığını söyleyebiliriz. Bass’lar yeterli, tiz’ler gayet temiz ve vokalleri de temiz şekilde duyabiliyorsunuz.

Ben, özellikle Slash’in yakın zamanda satışa sunduğu “4” isimli albümü bu hoparlörle deneyimlemek istedim ve defalarca dinledim. Hard rock tarzdaki albüm, gerçekten güzel yankılanıyor. Öte yandan, ofisteki deneyimlerimizde piyano müzikleri, çeşitli pop şarkılar ve Türk sanat müziği örneklerini de deneyimledik. Kısacası, ürünün ses kalitesinden memnun kaldık.

Tabii kulaklık ve hoparlör temalı yazı ve videolarımızda sürekli bahsettiğimiz üzere, bu ürünü de yüksek ses seviyesiyle deneyimlemenizi önermiyoruz. Bu tip tercihler, kulaklarınızda hasarlar oluşturabilir. Ama zaten %50 ses seviyesindeyken bile özellikle iç mekân kullanımlarında güçlü detaylar elde ediyorsunuz.

Huawei Sound Joy

Huawei Sound Joy, kolaylıkla taşınabilir bir ürün

Bisikletinizde, çantanızda ya da bileğinizde taşıyabilirsiniz. Suya ve toza karşı dayanıklı yapıda olduğunu da söylemiştik. Tüm bu faktörleri bir araya getirdiğimizde, bu cihazı gezilerinizde, dolayısıyla dış mekânlarda da kullanılabileceğinizi rahatlıkla söyleyebiliriz.

Örneğin, bir hafta sonu tatilinde, kamp yaptığınız alanda dinlenirken ya da bir havuz kenarında top oynarken…

 

Ürünün üzerinde üçlü mikrofon sistemi bulunuyor. Bu sayede isterseniz sanal asistana bağlanabilir, araştırması için bir şeyler sorabilirsiniz. Öte yandan, telefonunuza bir arama gelirse, hoparlör üzerinden cevap verme şansınız da bulunuyor. Ses kalitesinin iyi olduğunu, bağlantıda kopmaların yaşanmadığını ifade etmeliyiz.

Huawei Sound Joy

Huawei Sound Joy, daha rahat kullanım için başka özelliklere de sahip. Örneğin…

Otomatik Keşif özelliği, Huawei’nin ürettiği pek çok akıllı telefon, tablet ve bilgisayar ile uyumlu çalışıyor. Bu sayede, hoparlörü cihazlara yaklaştırarak kablosuz bağlantıyı kurabilirsiniz.

Huawei’nin hazırladığı güncel pek çok akıllı saat de bu hoparlörle bağlantı kurabiliyor ve kontrolü kolaylaştırıyor.

Bir de Sallayın ve Partiyi Başlatın’dan söz edelim. ğer iki tane Sound Joy hoparlörünüz varsa, hoparlörleri kısa süre sallayarak birbirleriyle eşleştirebilir ve böylece kablosuz olarak stereo müzik deneyimi elde edebilirsiniz.

Huawei Sound Joy, 8800mAh pile sahip

Ürün, beraberinde gelen Type-C kablosu yardımıyla hızlıca şarj edilebiliyor. Cihaz, 40w değerine kadar hızlı şarj desteği sunuyor ve 10 dakikalık şarj ile 1 saate kadar müzik çalma deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Tam şarj sonucunda, dış mekân kullanımlarında şarja ihtiyaç duymadan saatler sürecek deneyimler yaşayabilirsiniz. Tek şarj ile 26 saate varan müzik deneyimi mümkün.
Bu arada, ürünün suya dayanıklı olduğunu söylemiştik, ama su altında kullanmanızı önermiyoruz ve önemli bir nokta olarak da, cihaz ıslakken şarj etmekten kaçınmalısınız.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız