Bornova için güç birliği

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2024 Perşembe 2:25 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2024 Perşembe 2:25 pm

Bornovalı muhtarlar, Bornova Belediyesi’nin bürokratları ve Bornova Kaymakamlığı’na bağlı kamu kurumlarının müdürleri Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde düzenlenen kahvaltıda buluştu. Bir araya gelerek Bornova için güç birliği yaptıklarının altını çizen Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Muhtarlarımızın taleplerini yerine getirmek için belediye-kamu işbirliğiyle çalışıp, Bornovalıları hizmetlerle buluşturacağız” dedi.

Dramalılar Kent Arşivi ve Müzesi’nde düzenlenen kahvaltıya Bornovalı muhtarların yanı sıra Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Ünver, Bornova Kaymakamlığı’na bağlı ilçe müdürleri, Bornova Belediyesi’nin bürokratları katıldı.

EĞİTİM VERİLDİ

31 Mart yerel seçimlerinde göreve seçilen muhtarlara yönelik olarak kamu kurumlarının işleyişi ve muhtarlıklarla ilişkileri hakkında bilgilendirmelerin de yapıldığı toplantıda, başta adres kayıt sistemi olmak üzere muhtarların faaliyet alanlarıyla ilgili temel başlıkların ele alındığı eğitim de verildi.

EN GÜZEL ÖRNEK

Belediye Başkanı Ömer Eşki, öncelikli hedeflerinin vatandaşların temel sorunlarını çözmek olduğunu, bu nedenle temizlik ve zabıta hizmetlerini görev gelir gelmez ele aldıklarını söyleyerek, “İş birliği ile çalışmak temel anlayışımız olacak. Bu toplantıda Bornova için yapacağımız güç birliğinin en güzel örneği. Daha güçlü bir Bornova için belediye-kamu işbirliğinin en verimli örneklerini ortaya koyacağımıza inanıyorum” dedi.

ÖMER EŞKİ’YE TEMİZLİK TEŞEKKÜRÜ

Toplantıda, muhtarlar sağlık ocağı, doğalgaz, okul ve asfalt gibi konulardaki taleplerini doğrudan ilgililerine aktarırken, Ömer Eşki’nin göreve gelmesinden sonra başlatılan kapsamlı temizlik çalışmaları için de teşekkür ettiler.

KÖYLERE ÖZEL PROJELER

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Belediyesi’nin eski köy yerleşimlerinde kısa süre içinde sandık kuracaklarını ve “Kırsal Mahalle” ya da “Köy” statülerinden hangisinde devam etmek istediklerini o bölgelerde yaşayanlara soracaklarını söyledi. Başkan Eşki, özellikle köy statüsünde devam etmek isteyen yerleşimlerde canlı hayvan, kümes ve tavuk desteği ile yumurta ve et alım garantisi vereceklerini ifade etti.

23 YENİ MUHTAR

Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner de bir konuşma yaparak, Bornova’nın 45 mahallesinden 23’ünde yeni isimlerin seçildiğini belirterek, “Bu toplantıyı öncelikle yeni muhtarlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla düzenledik. Koordinasyonu sağlayarak sorunların daha kolay çözüleceğine inanıyorum. Tüm muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

Kaynak: BÜLTEN